NL aanbod

EU aanbod

Toyota I Q Occasions

50 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Toyota iQ

Als je via GasPedaal.nl wilt gaan zoeken naar een kleine stadsauto die bekend staat om de geode betrouwbaarheid, dan zou je eens kunnen kijken bij de tweedehands Toyota iQ. Deze auto heeft minimale afmetingen, waardoor je er heel makkelijk mee door de stad beweegt. Daarnaast is de auto lekker licht in gewicht, wat natuurlijk zo zijn voordelen heeft, en is de Toyota door de Japanners voorzien van een slimme inrichting. De naam van het voertuig moet natuurlijk ook ergens vandaan komen. Op de markt heeft de tweedehands Toyota iQ door het bijzonder kleine formaat maar één echt concurrerend model en dat is de tweedehands Smart. Dit betekent zeker niet dat de auto?s hetzelfde zijn, want bij de Toyota iQ is de motor voorin te vinden en bij de Smart zit deze achterin, evenals de aandrijving.

Twee verschillende motoren

De tweedehands Toyota iQ is er in twee motorvarianten. Je kunt kiezen voor een 3-cilinder of voor een 4-cilinder. De 3-cilinder uitvoering levert een totaal vermogen van 68 pk, wat neerkomt op 50 kW. Wanneer je kiest voor de iets grotere uitvoering, dan mag je een vermogen verwachten van 98 pk, ofwel 72 kW. In de 1.0 uitvoering is een 5-versnellingsbak te vinden, terwijl de 1.3 versie is voorzien van een 6-versnellingsbak. Verreweg de meeste uitvoeringen hebben een benzinemotor. Er zijn wel modellen met een dieselmotor gemaakt, maar deze zijn op de Nederlandse markt niet verschenen.

Lekker vlot voor een kleine auto

Opvallend is wel dat de motor meer dan krachtig genoeg is om goede prestaties te leveren in deze auto. Dit is eigenlijk niet heel vreemd, want de 3-cilindermotor is ook terug te vinden in de tweedehands Toyota Aygo van het eerste model, welke ook bekend staat om de goede mate van pit die erin zit. De tweedehands Toyota iQ mag dan ook zeker niet mopperen met deze motor. Je hebt ongeveer 15 seconden nodig om vanuit stilstand te kunnen sprinten naar een snelheid van 100 km/u. De maximale snelheid van de gebruikte Toyota iQ ligt op 150 km/u.

Een goede uitrusting

De tweedehands Toyota iQ heeft een goede inrichting die erg luxe en toch nog vrij ruim aandoet. De auto is voorzien van diverse extra?s, waaronder een lederen stuurwiel, een zelf-dimmende binnenspiegel, elektrisch bedienbare ramen, automatische airco en een regensensor. De bestuurder en de passagier voorin hebben meer dan voldoende ruimte, maar de eventuele passagiers op de achterbank hebben wel wat minder beenruimte dan gemiddeld tot hun beschikking.