Smart Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
890 resultaten

Tweedehands Smart

Smart is een merk dat nog niet heel erg lang bestaat, al hebben we het toch alweer over meer dan twintig jaar geschiedenis. In 1993 werd er een start gemaakt met het oprichten van smart, dat een dochterbedrijf is van het welbekende Daimler-Crysler AG. Het was Mercedes-Benz AG die een kleine auto op de markt wilde brengen die vooral erg handig te bewegen was door druk stadsverkeer. Deze onderneming onderzocht of dit idee haalbaar was en zette uiteindelijk ook vaart achter het hele proces. Er ontstond een joint venture tussen Mercedes-Benz AG en The Swatch Group Ltd. waaruit de onderneming Micro Compact Car AG in Zwitserland op poten werd gezet. Dit was in april 1993.

De namen komen terug in het merk

De smart is inmiddels natuurlijk niet meer weg te denken van de straten. Er zijn inmiddels meerdere modellen verschenen, al omschrijven de meeste mensen de typische smart toch als het allereerste superkleine model dat op de markt kwam. Deze is nu natuurlijk nog steeds te koop, als tweedehands smart via Gaspedaal.nl. Velen denken dat smart staat voor de slimme oplossing in het verkeer door het compacte formaat van de auto, maar niets is minder waar. De ‘SM’ in de naam wordt gevormd door Swatch Mercedes en ‘ART’, het Engelse woord voor kunst, geeft aan dat het gaat om een innovatief, creatief en modern merk met een heel eigen(zinnig) karakter. Normaal gesproken worden merknamen natuurlijk ook met een hoofdletter geschreven, maar bij smart is er bewust voor gekozen om dit niet te doen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de S afkomstig is van Swatch en de M van Mercedes. Beide hebben een gelijkwaardige invloed en het zou, volgens de ondernemingen, dan ook niet eerlijk zijn om de één wel een hoofdletter te geven en de andere niet. Daarom: smart.Natuurlijk heeft smart inmiddels meerdere modellen op de markt gebracht. Het begin in 1995 met de presentatie van het eerste conceptmodel op de autobeurs in Frankfurt. De City-Coupé kwam hieruit voort, het model dat we nu kennen als de ForTwo coupé, en inmiddels is er ook de ForFour. De smart cdi kwam in 1999 gevolgd door de smart crossblade in 2002. In 2003 verschenen de smart roadster coupé en de gewone Roadster.

Smart

Sinds 1999 worden de voertuigen van smart voornamelijk online verkocht. Dit was op dat moment een compleet nieuwe ontwikkeling op de markt en hiermee heeft smart zeker nog extra aan populariteit gewonnen. Met als populairste modellen de ForTwo, de ForFour en de City-Coupé.

Alle Smart modellen

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.