Peugeot 1007 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
130 resultaten

Tweedehands Peugeot 1007

De Peugeot 1007 is een ietwat apart model van de Franse fabrikant. Het is dan ook zo dat dit model in de reeks modellen van het merk niet meer wordt opgevolgd. De tweedehands Peugeot 1007 is vrij compact, met drie deuren en een beperkte lengte van 3,73 meter. De auto kan worden ingeschaald onder de MPV modellen. Peugeot besloot om dit model niet te lang in productie te houden, al is niet duidelijk waarom dit zo was. Het is namelijk niet zo dat er geen interesse in de auto bestond. Uiteindelijk heeft de productie van de Peugeot 1007 gelopen van 2005 tot 2009.

Een mini-MPV

De tweedehands Peugeot 1007 moet eigenlijk worden gezien als een mini-MPV, en dan vooral voor gebruik in de stad. De lengte is relatief beperkt en de hoogte blijft steken op een ruime 160 centimeter. Het interieur is dan wel weer heel praktisch ingedeeld, waardoor er voldoende ruimte is voor vier volwassen personen om comfortabel te kunnen zitten. De tweedehands Peugeot 1007 kreeg direct concurrentie op de markt en nog steeds moet deze het, in de tweedehands wereld, opnemen tegen dezelfde modellen. De belangrijkste concurrenten kan je vinden bij de tweedehands Honda Jazz, de gebruikte Renault Modus en de Audi A2 occasions.

Schuifdeuren in plaats van openslaande portieren

De tweedehands Peugeot 1007 is voorzien van twee schuifdeuren en dit is vrij uniek bij een mini-MPV. In de meeste gevallen zijn deze modellen toch voorzien van gewone portieren. De schuifdeuren bieden niet alleen toegang tot de zittingen in de achterkant van de auto, maar ook gewoon tot de voorstoelen. Hier is voor gekozen om het parkeren in smallere vakken gemakkelijker te maken en om daarnaast ook te voorkomen dat er snel schade ontstaat als gevolg van deuren die te enthousiast worden opengeslagen op krappe parkeerplekken.

Meer-uitvoeringen

Standaard is de tweedehands Peugeot 1007 al goed uitgerust, maar er zijn ook nog enkele zogenaamde meer-uitvoeringen uitgebracht. Zo is er de Sporty, de Sublime en de Gentry verschenen op de markt. De uitrusting van deze uitvoeringen is net weer even anders, en is dus zeker de moeite waard om even na te gaan. Ook kan je kijken naar de verschillen in motoren tussen de tweedehands Peugeot 1007 modellen. Er zijn meerdere 4-cilinder motoren gebruikt, zowel benzine als diesel. De dieselmotor is een 1,4 liter HDi met een vermogen van 68 pk. De benzinemotoren zijn 1,4 liter en 1,6 liter met vermogens van resp. 75 pk en 109 pk. Daarnaast bestaat er de keuze uit een tiptronic automaat of een handgeschakelde 5-versnellingsbak.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.