Opel Calibra Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
17 resultaten

Tweedehands Opel Calibra

De Opel Calibra occasions behoren tot de oudere occasions die te vinden zijn via GasPedaal.nl. We hebben het hier over een model van Opel dat gemaakt werd tussen 1989 en 1997. Uiteindelijk werden er bijna 240.000 van gemaakt in twee verschillende uitvoeringen, namelijk de 2L Turbo en de Ecotec. De tweedehands Opel Calibra was de directe opvolger van de gebruikte Opel Manta. Een officiële opvolger van de Calibra is er nooit gekomen. De Opel Calibra werd op de markt gezet om te gaan concurreren met diverse andere modellen. Tot de directe concurrenten behoren de tweedehands Ford Probe en de gebruikte Nissan.

Een sportieve coupé

In het verleden had Opel een imago waar het merk eigenlijk helemaal niet vrolijk van werd. Het merk leverde wel altijd een hoogwaardige kwaliteit en een optimale betrouwbaarheid, waar het merk ook zeker bekend om stond, maar het design viel niet erg in de smaak bij de jongere autorijders. Opel werd gezien als saai merk dat deed denken aan de grijze muis in de autobranche. Het Duitse merk wilde vanzelfsprekend van dit imago af en besloot het roer om te gooien op het gebied van design. Zo kwam de Opel Calibra op de markt, als sportieve coupé. Hiermee kon Opel laten zien dat het merk ook zeker in staat was om sportieve en moderne modellen te ontwikkelen. De tweedehands Opel Calibra vindt de basis in het GM2900 platform. Ook de tweedehands Opel Vectra en de gebruikte Saab 900 van de tweede generatie vinden de basis in dit platform.

Diverse uitvoeringen

De tweedehands Opel Calibra modellen zijn te vinden met verschillende motoren. De eerste versies werden voorzien van een tweeliter motor, gelijk aan die van de tweedehands Opel Kadett GSi, welke een vermogen levert van 115 pk. Daarnaast was er ook een 16V tweeliter motor met een vermogen van 150 pk. Vanaf 1992 werd hier een turbomotor van 2 liter aan toegevoegd. Deze levert een vermogen van 204 pk. De 16V motor werd in 1994 vervangen door een 16V Ecotec tweeliter motor met een vermogen en er werd een 2,5 liter V6 motor aan het assortiment toegevoegd. Deze levert een vermogen van 170 pk.

Populaire zoekopdrachten

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.