NL aanbod

EU aanbod

Lotus Elise Occasions

13 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Lotus Elise

De tweedehands Lotus Elise is bijzonder in trek bij GasPedaal.nl. Het gaat dan ook om een innovatieve sportauto van het merk dat een inspirerend design heeft. De open sportauto werd voor het eerst gezien in het jaar 1995. Deze werd eerder al als concept gepresenteerd, onder de naam Lotus M1-11. De drijvende kracht achter het merk Lotus was Colin Chapman. Hij maakte het merk groot, maar overleed op een veel te jonge leeftijd van 54 jaar. Dit gebeurde in 1982 en al snel ging het bergafwaarts met Lotus. De Lotus Elise was de laatste hoop voor Lotus. Als dit model geen succes zou worden, dan zou Lotus failliet worden verklaard.

Gewoon een goed model

De Lotus Elise is niet alleen als occasion populair, maar was dit ook zeker op de nieuwmarkt. Dit betekende dat Lotus de deuren niet hoefde te sluiten en gewoon verder kon met het levenswerk van Chapman. Een groot voordeel van de tweedehands Lotus Elise is wel het gewicht. Het ledig gewicht ligt rond de zevenhonderd kilo en dat is natuurlijk bijzonder weinig. De carrosserie werd dat ook gemaakt van polyester en het chassis is van verlijmd aluminium. De eerste Lotus Elise werd geleverd met een 1,8 liter benzinemotor, welke ook te vinden is in de tweedehands Rover K-Serie. Lotus Elise occasions met deze motor hebben een vermogen van 118 pk. Later werd de motor geüpdatet en werd er 143 pk gerealiseerd. In 2004 vond er opnieuw een update plaats waarbij ook de motor werd aangepakt. Dit keer was deze afkomstig van Toyota, omdat Rover failliet was gegaan. Deze 1,8 liter motor levert een prestatievermogen van 192 pk.

Meerdere uitvoeringen

Er zijn onder de Lotus Elise occasions meerdere uitvoeringen te vinden. In het najaar van 2001 werd er een nieuwe versie gepresenteerd, namelijk de Elise S2. Deze modellen waren aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de eerste modellen, die vanaf dat moment Elise S1 werden genoemd. Zo zijn de Lotus Elise occasions uit de tweede serie agressiever en sportiever om te zien. In het jaar 2008 kwam de Lotus Elise SC (SuperCharged) op de markt met een groter vermogen van 220 pk.

Verwante auto?s

De tweedehands Lotus Elise heeft model gestaan voor diverse andere auto?s. Zo is de gebruikte Lotus Exige een coupé die de basis in de Elise vindt. Daarnaast is de Opel Speedster occasion sterk verwant aan de Lotus Elise en ook de Roadster van het nieuwe merk Tesla werd gemaakt op basis van de Lotus Elise.