NL aanbod

EU aanbod

Lotus Occasions

0 occasions gevonden

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Lotus Europa

Als je zoekt naar een oudere tweedehands Lotus in een pure sportuitvoering, dan is de gebruikte Lotus Europa zeker een goede optie. Deze 2-deurs sportauto werd voor het eerst geproduceerd in 1966. De productie van deze versie liep door tot het jaar 1975. Spreekt het idee van deze Lotus occasion je wel aan, maar wil je toch een iets nieuwere occasion? Dan is de tweedehands Lotus Europa S wellicht een goede keuze. Ook deze is natuurlijk via GasPedaal.nl te vinden. In dit geval gaat het om een Lotus die sinds 2006 wordt geproduceerd.

De eerste Lotus Europa modellen

De Lotus Europa werd voor al in 1964 ontworpen en verscheen uiteindelijk twee jaar later op de markt. Dit model moest een eerder model vervangen dat op dat moment niet meer zo succesvol was. We hebben het dan over de tweedehands Lotus 7. Deze allereerste Lotus Europa werd op de markt geplaatst tegen een prijs van iets meer dan 11.000 pond en dit was een relatief klein bedrag voor een dergelijke auto. Er werden van de allereerste, de Lotus S1, slechts 650 modellen op de markt gezet. Hierna volgde de Lotus S2, ofwel de tweede serie, waarvan er veel meer werden gemaakt. Hiervan ligt het productieaantal op 3650.

Verschillende uitvoeringen

De tweede serie werd in Europa voorzien van een motor die afkomstig was van Renault. Dit was een 120 pk 16-klepper motor en er werd gezegd dat het vermogen niet met het model overeenkwam. Het vermogen werd echt op het maximale gebracht wat er van deze motor kon worden verwacht, maar dit had niet het juiste effect. Hierdoor ontstonden er veel motorproblemen die niet ontstonden op de Amerikaanse markt, waar dit model voorzien was van een andere motor. Uiteindelijk werd de motor vervangen en kwamen er meer uitvoeringen op de markt. Van deze uitvoeringen was vooral de tweedehands Europa TC een goed en succesvol model.

De nieuwe Lotus Europa

De allernieuwste Europa, de Lotus Europa A, werd in 2006 gepresenteerd in de Autosalon van Genève. Uiteindelijk startte de daadwerkelijke productie in de maand juli van dat jaar. Deze auto is niet te vergelijken met de eerdere Lotus Europa. Als je de tweedehands Lotus Europa uit de eerste generaties naast een Lotus Europa S zet, dan zie je vrijwel geen overeenkomsten meer. Deze nieuwe auto is voorzien van een 2 liter turbomotor van Lotus zelf, met een vermogen van 200 pk. In 2008 werd de verbeterde uitvoering, met een motor met 222 pk vermogen, op de markt gezet. Dit is de tweedehands Lotus Europa SE.