NL aanbod

EU aanbod

Lotus Evora Occasions

1 occasions gevonden

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Lotus Evora

De Lotus Evora is een relatief nieuw model van dit legendarische merk. Deze Lotus verscheen voor het eerst in 2010 en de Lotus Evora occasions op GasPedaal.nl zijn dan ook te vinden vanaf dit bouwjaar. Deze tweedehands Lotus Evora is zeker opvallend in het aanbod occasions van het merk, want we hebben het hier over een primeur op de markt. De Lotus Evora is namelijk de allereerste auto van dit merk die plaats biedt aan vier personen, in de vorm van een 2+2-zitter.

Klein en toch ruim

De tweedehands Lotus Evora is een coupé en heeft een hoogte van slechts 122 centimeter. Hiermee houdt het merk toch vast aan het compacte idee van een echte Lotus. Toch is er wel voldoende ruimte gerealiseerd om vier personen in de auto te kunnen laten plaatsnemen. Het design, volledig gemaakt uit lichte materialen en uiteraard dynamisch vormgegeven, is uniek in het aanbod van Lotus. Dit betekent zeker niet dat er wordt afgeweken van de kenmerken van de Britse autofabrikant, want het is zeker duidelijk dat het hier gaat om een Lotus. De tweedehands Lotus Evora heeft een breedte van 185 centimeter en een lengte van 434 centimeter. Het ledig gewicht bedraagt 1,4 ton. Door een wijziging in de wielbasis, welke een afmeting heeft van 257 centimeter, kon de fabrikant ruimte creëren voor vier personen.

Een goede afwisseling

Voorafgaande aan de komst van de Lotus Evora maakte de Britse autofabrikant uitsluitend coupés en roadsters die plaats boden aan twee personen. Dit was voor veel Lotus-fans prettig, maar er waren ook zeker Lotus-fans die lang hebben gewacht op een sportief model dat wel iets meer ruimte kon bieden. De wens van velen was dan ook om een gezinscoupé van de fabrikant te zien, en met de Lotus Evora kwam deze wens eindelijk uit. Het heeft het merk zeker goed gedaan, want de verkopen liepen goed. De consument heeft de afwisseling in het assortiment dan ook als positief ervaren.

Lekker sportief

Lotus staat natuurlijk bekend als autofabrikant die sportieve en dynamische modellen op de markt zet. De tweedehands Lotus Evora voldoet ook zeker aan dit beeld, ondanks dat het een 2+2 coupé is. De motor in deze Lotus komt uit Japan en is een V6 motor. Deze motor levert een vermogen van een goede 280 pk. Hiermee kan de auto vanuit stilstand in 5,1 seconden naar de honderd kilometer per uur sprinten. Met de tweedehands Lotus Evora ga je dus zeker voor een lekker pittige auto.