NL aanbod

EU aanbod

Lotus Exige Occasions

1 occasions gevonden

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Lotus Exige

Half jaren negentig van de vorige eeuw verscheen de Lotus Elise op de markt. Uiteraard kan je bij GasPedaal.nl goed terecht voor een tweedehands Lotus Elise. Deze variant werd gepresenteerd als een open klassieker met plek voor twee personen, zoals we van Lotus gewend zijn. Later werd er ook een gesloten racewagen van gemaakt. Deze viel goed in de smaak, maar was niet geschikt voor op de openbare weg. Juist omdat het model wel goed in de smaak viel werd er door de Britse fabrikant besloten om deze coupé om te bouwen tot een model dat wel geschikt was voor op de openbare weg. Dit is de Lotus Exige.

De eerste Lotus Exige

Je kunt Lotus Exige occasions vinden vanaf bouwjaar 2000. Het gaat dan om de allereerste generatie van deze straatversie van de racewagen. In het jaar 2000 kwam ook de tweede generatie van de Lotus Elise roadster op de markt. Het is dan ook zo dat er veel overeenkomsten te vinden zijn tussen de beide modellen. Het ontwerp laat zien dat de tweedehands Lotus Elise en de gebruikte Lotus Exige zustermodellen zijn, maar de Lotus Exige is wel duidelijk een stuk sportiever. Zo heeft deze een achtervleugel die erg ?aanwezig? is, waardoor goed te zien is dat dit model is afgeleid van een echte racewagen. De tweedehands Lotus Exige en de gebruikte Lotus Elise roadster werden gebouwd op hetzelfde platform. De eerste generatie van de Lotus Exige werd alleen in 2000 en 2001 gemaakt, in een beperkte oplage.

De tweede generatie

Er kwam wel een tweede generatie van de Lotus Exige op de markt, en uiteraard kan je uit deze generatie ook tweedehands Lotus Exige modellen vinden bij GasPedaal.nl. Deze generatie verscheen in 2004. Ook voor dit model werd er alles aan gedaan om het gewicht zo laag mogelijk te houden, terwijl het design uiteraard ook moest lijken op de eerste generatie. Het ledig gewicht van de tweedehands Lotus Exige is dan ook slechts 900 kilo.

De motoren


De Lotus Exige occasions uit de eerste generatie zijn voorzien van een motor die afkomstig was van MG Rover. Dit is dezelfde motor als de motor die we terugzien in de tweedehands Lotus Elise. De maximale snelheid van deze uitvoering is 250 kilometer per uur. De tweedehands Lotus Exige uit de tweede generatie is voorzien van een motor van Toyota. Hiervan zijn meerdere uitvoeringen gebruikt, met vermogens van 192 pk, 221 pk en 247 pk.