Lotus Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
54 resultaten

Tweedehands Lotus

Lotus bestaat al sinds de eerste jaren na de Tweede Wereldoorlog. Om precies te zijn werd het allereerste model van dit merk gemaakt in 1948. We hebben het dan over de Lotus Mark I. De Lotus Mark II kwam al een jaar later en weer twee jaar later, in 1951, volgde de Lotus Mark III. Colin Chapman, een ingenieur in die tijd, besloot om de modellen in de trialcompetitie te zetten en niet zonder succes. Al snel kwamen er verzoeken binnen om meer van de modellen te maken. Hierop besloot Chapman om in 1952 zijn eigen onderneming op te zetten en vanuit dit bedrijf de Lotus Mark IV te maken. De onderneming werd Lotus Engineering genoemd en de Lotus Mark IV was het eerste model dat ook toegestaan was op de openbare weg.

Geen poespas

Chapman had een uniek idee voor zijn wagens. Hij wilde de voertuigen namelijk niet onnodig zwaar maken, maar ging juist voor auto’s die zo licht mogelijk waren. Hiervoor gebruikte hij een chassis van aluminium, zorgde hij voor een zelfdragende carrosserie en voegde hij geen onnodige techniek aan de voertuigen toe. Zo werden de Lotus modellen niet voorzien van stuurbekrachtiging bijvoorbeeld.

De Lotus levensloop

In het jaar 1954 werd een start gemaakt met een aerodynamische wagen die een topsnelheid kon behalen van 200 kilometer per uur. Dit is de tweedehands Lotus Mark VIII. Een jaar later wordt Lotus Engineering omgedoopt tot Lotus Cars en de tweedehands Lotus Mark IX werd bestuurd in de 24 uur van Le Mans. In 1956 kwam de Lotus Eleven op de markt en dit model bleef vier jaar in productie. Er werden er 270 van gemaakt. In 1957 kwam de succesvolle tweedehands Lotus Elite op de markt en een jaar later werd de Lotus 12 voor het eerst ingezet op de Grand Prix Formule 1. Er werd een nieuwe fabriek geopend in 1959 en een jaar later werd de Grand Prix gewonnen door de bestuurder van de gebruikte Lotus 18. In 1962 kwam het eerste model dat langer in productie bleef, namelijk tot 1973. Dit is de tweedehands Lotus Elan. Ondertussen werd in 1966 ook de Lotus Europa gepresenteerd. Een ander succesvol model was de Lotus Cortina, welke de basis van de Ford Cortina had.

Nieuwe modellen Lotus

Uiteindelijk overleed Chapman in december van 1982, toen hij pas 54 jaar oud was. Het merk werd wel doorgezet. Hierdoor zijn er ook zeker veel nieuwere modellen van Lotus te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de tweedehands Lotus Elise, de gebruikte Lotus Europa S en de Lotus Esprit occasions.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.