NL aanbod

EU aanbod

Tweedehands Lotus Esprit

De Lotus Esprit is bijna dertig jaar lang geproduceerd en het is dan ook niet verwonderlijk dat er heel veel verschillende Lotus Esprit occasions te vinden zijn in het aanbod van GasPedaal.nl. De productie van de Lotus Esprit ging van start in 1976 en liep door tot het jaar 2004. In dat jaar werd besloten om de productie van de Lotus Esprit eindelijk stop te zetten en verder te gaan met de productie van nieuwe modellen, waarbij de focus zou liggen op het gebruik van nieuwe conventionele verbrandingsmotoren.

De eerste generatie

De eerste Lotus Esprit werd ontworpen door Giorgetto Giugiaro, een Italiaanse designer. De eerste generatie werd gemaakt tussen 1976 en 1980. De Lotus Esprit occasions uit deze tijd zijn voorzien van een 2,0 liter motor met een vermogen van 162 pk. Tussentijds werd het model verbeterd. Dit gebeurde in 1978, het jaar waarin de Lotus Esprit ook een verbeterde motor kreeg. Dit is een 2,2 liter motor met een prestatievermogen van 209 pk.

De tweede generatie

In 1980 werd er een start gemaakt met het ontwikkelen van de tweede generatie van de Lotus Esprit. De coupé uitvoering uit deze generatie werd voorzien van een 2,2 liter turbomotor met een vermogen van 213 pk. Deze tweedehands Lotus Esprit is dan ook een stuk sneller dan de modellen uit de eerste generatie. Als je een gebruikte Lotus Esprit uit deze generatie koopt, dan ga je voor een auto die binnen 5,6 seconden accelereert naar de honderd kilometer per uur. Later, in 1986, werd de motor weer verbeterd en werd er een vermogen van 218 pk gerealiseerd in de turboversie.

De derde en vierde generatie

De derde generatie werd wederom sneller en het design werd moderner. Zo hebben de Lotus Esprit occasions uit deze generatie een ronder design. Daarnaast werd de voorzijde verlaagd en de achterkant werd voorzien van een hoge spoiler. Het topmodel van deze derde generatie had een topsnelheid van 260 kilometer per uur. Hierbij heb je te maken met een vermogen van 268 pk. Daarnaast zijn er twee turbo uitvoeringen in de derde generatie, welke een prestatievermogen leveren van 218 en 231 pk. In 1993 werd de motor vervangen door een V8. Hiermee werd er een start gemaakt met de productie van de vierde generatie Lotus Esprit. De 3,5 liter motor levert een vermogen van 355 pk. Dit is de laatste versie die gemaakt is van de Lotus Esprit. Deze Lotus Esprit occasions kennen een topsnelheid van 280 km/u.