NL aanbod

EU aanbod

Lamborghini Gallardo Occasions

16 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Lamborghini Gallardo

De Lamborghini Gallardo is vernoemd naar een stierensoort die voorkomt binnen het stierenvechten, en dit zegt natuurlijk alles over de kracht van dit model van het Italiaanse merk. Aan het einde van de jaren negentig van de vorige eeuw, toen Lamborghini al tot het concern van het Duitse Volkswagen behoorde, werd besloten dat er een instapmodel moest worden ontwikkeld. Dit werd uiteindelijk de Lamborghini Gallardo, welke werd voorzien van de kenmerkende wig-vorm die we ook kunnen zien bij de tweedehands Lamborghini Countach. De Lamborghini Gallardo is bij GasPedaal.nl tweedehands te vinden als Spyder en als Coupé. Dit model van Lamborghini behoort tot de meest succesvolle modellen uit de collectie van het merk.

De eerste generatie

De eerste Lamborghini Gallardo kwam in 2003 op de markt, naar het ontwerp van Luc Donckerwolke, de hoofdontwerper van het merk zelf. Deze designer was ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de Lamborghini Murciélago. De carrosserie is volledig gemaakt uit aluminium en werd in Duitsland vervaardigd in samenwerking met het merk Audi. Hier werd de auto overigens niet in het geheel gemaakt, want de montage werd in Italië gerealiseerd. Als je gaat voor een Lamborghini Gallardo occasion uit de eerste generatie, dan kiest je voor een 2-zits coupé met een V10 middenmotor en voorzien van 4wd. Je profiteert van een prestatievermogen van 500 pk. Deze Lamborghini Gallardo is als occasion te verkrijgen als automaat met stuurschakeling en als handmatige 6-versnellingsbak.

Modellen na 2005

Na 2005 zijn er nog diverse andere uitvoeringen van de Lamborghini Gallardo uitgekomen, waaronder ook diverse roadsters. Op de eerste plaats is er de tweedehands Lamborghini Gallardo SE met een topsnelheid van 315 km/u en een vermogen van 520 pk. Dit model werd kreeg dan ook een motor die gelijk is aan de motor die te vinden is in de tweedehands Lamborghini Gallardo Spyder. In 2007 kwam er een nieuwe variant bij, namelijk de Lamborghini Gallardo Superleggera. Deze heeft een prestatievermogen van 530 pk. Er is ook nog een speciale zwarte editie uitgebracht. Dit is de tweedehands Lamborghini Gallardo Nera. Al deze modellen vallen nog onder de eerste generatie.

De tweede generatie

In het jaar 2008 werd een start gemaakt met de productie van de tweede generatie van de Lamborghini Gallardo. Het instapmodel is bij GasPedaal.nl te vinden onder de Lamborghini Gallardo LP occasions. Deze tweedehands Lamborghini modellen bieden een vermogen van 560 pk en zijn voorzien van een 5,2 liter motor.