NL aanbod

EU aanbod

Lamborghini Huracan Occasions

18 occasions gevonden

De Lamborghini Huracán is een tweezits sportwagen die sinds 2014 op de markt is. De Huracán geldt als de kleinste Lamborghini, maar laat dat je niet van de wijs brengen; een Lamborghini Huracán occasion is een rasechte supersportwagen, met een berg vermogen en de rij-eigenschappen die daarbij passen. Dit model valt in een categorie die bezet wordt door legendarische merken als Ferrari en Porsche, en is dus bijzonder exclusief en zeldzaam.

Lees meer over Lamborghini Huracán onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Kijk ook eens naar 88 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Lamborghini Huracán: nog steeds krankzinnig?

Lamborghini stond in nog niet eens zo’n ver verleden bekend om zijn krankzinnige auto’s, die vooral extreem moesten opvallen. Zo was de styling altijd zeer in het oog springend, met bijvoorbeeld zogenaamde scissor doors, en brulde de V12 in het achteronder altijd de complete woonwijk wakker. Het probleem was, dat dit de Lamborghini’s van weleer misschien spectaculair maakte, maar bepaald niet lekker om mee te rijden. Het koppelingspedaal was loodzwaar en inparkeren vrijwel onmogelijk. En over de betrouwbaarheid zullen we het maar helemaal niet hebben.

…maar toch ook betrouwbaar


Sinds de overname van Audi - en dus het Volkswagen concern - is het imago van Lamborghini flink verbeterd. Lamborghini’s zijn nog altijd hysterisch, maar ze zijn nu ook betrouwbaar en prima te besturen. De voorloper van de Lamborghini Huracán was de Lamborghini Gallardo, die ook wel liefkozend de ‘baby Lambo’ werd genoemd. En de Huracán is een duidelijke voortborduring op dat concept. Het is een relatief compacte tweezits coupé of cabriolet met een 5.2 liter V10 in het midden die zorgt voor zeer, zeer stevige prestaties.

Een auto voor het plezier


Wie zoekt naar een praktische auto kan maar beter verder kijken dan onze Lamborghini Huracán occasions; bagageruimte is er amper en de twee personen die erin passen moeten niet al te lang zijn. Wie met een Lamborghini op vakantie wil, kan beter een Urus aanschaffen. De Huracán is gemaakt voor de sportieveling. Iemand die graag gezien wordt en die een auto koopt voor het rijplezier. Het model kreeg in 2019 een facelift en heet sindsdien Lamborghini Huracán Evo. Naast enkele uiterlijke wijzigingen onderging ook de motor de nodige veranderingen, wat resulteerde in nog meer vermogen.

Prijs Lamborghini Huracán is zeer fors


Het mag geen verrassing zijn dat ook een ‘baby Lambo’ een flink prijskaartje heeft. Ruim 600 pk gaat immers nooit van de hand voor een appel en een ei. De prijs voor een Lamborghini Huracán occasion kan daarbij ook nog eens flink oplopen. Wie een piekfijn model heeft waar amper in is gereden, zal dit merken aan het prijskaartje. En dan hebben we het nog niet eens over de speciale edities die Lamborghini in de loop der jaren heeft uitgebracht. Deze zijn bijzonder zeldzaam en dus extreem veel geld waard.

Concurrentie van Ferrari en Porsche


Concurrentie komt uit de bekende hoek; Ferrari en Porsche leveren modellen die kunnen wat een Huracán kan en ook een Audi R10 komt prima in de buurt van zijn flamboyante, Italiaanse broer. Meer dan bij bijna elk ander segment, kies je dit soort auto’s echter met het hart. Wilde je altijd al een Lamborghini en laat de portemonnee het toe, dan zal de Huracán hoog op het lijstje staan. Spreekt een Ferrari toch meer tot je verbeelding, dan zul je daarvoor kiezen. Wie echter kiest voor de Huracán, krijgt Italiaanse styling met Duitse techniek. En dat is een uitstekende combinatie.