Dodge Nitro Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
17 resultaten

Tweedehands Dodge Nitro

De Dodge Nitro werd met een heel heldere doelstelling gepresenteerd. Deze auto was bedoeld om de naam Dodge echt groot te gaan maken op de Europese markt. De Dodge Nitro verscheen voor het eerst in 2006 in Europa. Dit betekent dat alle Dodge Nitro occasions die je via GasPedaal.nl kunt vinden nog relatief jong zijn. In Amerika maakte het merk al decennia eerder naam, met vooral pick-ups. Uiteraard waren we in Europa ook wel al bekend met het imago van het merk in de Verenigde Staten, dit zorgde ervoor dat het Amerikaanse merk alles op alles moest zetten om aan de verwachtingen van de Europeanen tegemoet te komen met een krachtige en robuuste auto.

Een puur Amerikaanse uitvoering

Verreweg de meeste Europese auto’s halen het aan kracht niet bij de Amerikaanse SUV’s en daarom was het ook het doel van Dodge om een auto op de markt te zetten in Europa die wel kon tippen aan de ‘American Style’. Dit is zeker gelukt. De uitstraling van de tweedehands Dodge Nitro is puur Amerikaans. Opvallend zijn de massieve buitenspiegels, de uitstaande voorwielkasten en niet te vergeten de gewelfde bumper. De Dodge Nitro zoals wij deze kennen op de Europese markt is overigens niet de eerste Nitro die op de markt kwam. De auto was in de jaren negentig al de officiële opvolger van de Dodge Raider in de Verenigde Staten.

Een bijzonder krachtige wagen

Een auto in American Style is natuurlijk een SUV van een behoorlijk formaat. Dit is precies wat je mag verwachten van de tweedehands Dodge Nitro. De terreinwagen met de uitstraling van een klassieke Amerikaanse terreinwagen, maar is toch redelijk met een lengte van bijna 4,5 meter. Het voertuig is 1,77 meter hoog en heeft een breedte van 1,85 meter. Je kunt er gewoonweg niet overheen kijken als je deze wagen op de weg tegenkomt. Dit betekent ook dat je rekening moet houden met een gewicht van bijna twee ton wanneer je de tweedehands Dodge Nitro koopt.

Ook te vinden als diesel

In Amerika werden er geen uitvoeringen van de Dodge Nitro op de markt gezet met een dieselmotor. Daar zijn alle modellen voorzien van benzinemotoren in twee verschillende varianten. In Europa kennen we wel een dieseluitvoering. Als je voorkeur uitgaat naar een tweedehands Dodge Nitro met een dieselmotor, dan kun je gaan voor een 2,8l diesel met een vermogen van 177 pk. Dit betekent dat het verbruik per 100 km neerkomt op ongeveer 8,5 liter.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.