Dodge Caliber Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
40 resultaten

Tweedehands Dodge Caliber

Dodge kwam in het jaar 2006 naar de Europese markt om opnieuw naam te maken. Wanneer je via GasPedaal.nl op zoek wilt gaan naar het eerste model dat in dit jaar op de markt kwam, dan zoek je naar de tweedehands Dodge Caliber. Eerder al werden er wel modellen van Dodge gezien in Europa, maar nooit op de grote schaal. Het was dan ook een merk dat zich met name richtte op de Amerikaanse markt. Hier werden al eindeloos veel pick-ups geleverd, evenals een scala aan sportwagens. Hierbij kun je bijvoorbeeld ook denken aan de tweedehands Dodge Viper en de gebruikte Dodge Challenger.

Gepresenteerd door Chrysler

Veertien jaar nadat het merk Dodge werd opgericht, al meer dan een eeuw geleden, besloot Chrysler om het merk te kopen. Dit was op zich al een vreemde keuze, vooral omdat Chrysler in die tijd nog veel kleiner en aanzienlijk minder succesvol was. Toch kreeg de onderneming het voor elkaar om Dodge te kopen. Tussentijds is er nog een fusie geweest met Daimler, maar na tien jaar werd Dodge weer volledig van Chrysler. Deze besloot uiteindelijk om ook modellen van het merk op de Europese markt te gaan zetten. Dit eerste model op onze markt was de Dodge Caliber. Wereldwijd kan de tweedehands Dodge Caliber worden gezien als de directe opvolger van de gebruikte Dodge Neon.

Motorgebruik in de Dodge Caliber

De tweedehands Dodge Caliber is een sterke keuze als het om de motor gaat, al zijn er meerdere motoren te vinden in de uitvoeringen. Op de eerste plaats is er een 1,8l motor met een vermogen van 150 pk. Dit is de meest voordelige optie en deze uitvoering heeft standaard vijf versnellingen. In de middelste prijscategorie is de gebruikte Dodge Caliber te vinden met een 2,0l motor en een vermogen van 156 pk. Deze uitvoering is te vinden als traploze automaat. Tot slot is er ook een 2,4l motor. Dit is de zwaarste in het assortiment benzinemotoren en werd met zes versnellingen op de markt gebracht. Dan zijn er ook nog dieselmotoren te vinden in de Dodge Caliber occasions. De dieselversie is een 2,0 CRD en levert een vermogen van 140 pk.

Het topmodel

De tweedehands Dodge Caliber SRT is de topversie met de zwaarste motor. Deze levert een vermogen van maar liefst 295 pk. Niet alleen heeft deze uitvoering de meest krachtige motor onder de kap, maar deze heeft ook een aanzienlijk sportiever uiterlijk, met onder meer verchroomde uitlaatpijpen en een achterspoiler.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.