Dodge Charger Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
19 resultaten

Tweedehands Dodge Charger

Dodge is een merk dat in Amerika vooral bekend staat als fabrikant van de populaire pick-up trucks, maar op de Europese markt heeft het merk meer naam gemaakt met de legendarische musclecars. Deze sportieve wagens werden later in productie genomen en waren vooral bedoeld om de jongere generatie bestuurders aan te spreken. Dit is het merk, onder leiding van Chrysler, zeker gelukt. In de jaren zestig begon het avontuur voor de Dodge Charger. Deze coupé werd ontwikkeld voor, zoals de fabrikant het zelf aangaf, de rebelse doelgroep. Dit is zeker te zien aan het stoere, eigentijdse en krachtige design.

Concurrentie op de markt

Musclecars werden zeker niet alleen door Dodge op de markt gezet. Na het verschijnen van de eerste in deze zelfbenoemde categorie volgden er al snel meer, zodat ook andere merken met een soortgelijke auto mee konden liften op het succes. Uiteindelijk bestond er een viereenheid op de markt van musclecars die de strijd om de jongere bestuurders met elkaar aan gingen. Deze modellen zijn natuurlijk via GasPedaal.nl wel tweedehands te vinden, al worden ze zeker niet regelmatig of in grote aantallen aangeboden. Het gaat toch om modellen van een halve eeuw terug. We hebben het dan over de tweedehands Pontiac Firebird, de gebruikte Chevrolet Camaro en de Ford USA Mustang occasions, vanzelfsprekend aangevuld met de tweedehands Dodge Charger.

Veel omgebouwde modellen

Het sportieve karakter van de Dodge Charger vroeg al snel om nog meer extremiteit op de markt. De kopers van de modellen maakten er op den duur een sport van om de auto zo ver mogelijk en zo goed mogelijk te tunen. Dit zorgt ervoor dat tweedehands Dodge Charger vaak niet meer volledig origineel zijn, al zijn er ook heel wat in de oude staat hersteld. De eerste generatie tweedehands Dodge Charger modellen, de uitvoeringen tot bouwjaar 1972, zijn officiële classic cars.

Jongere tweedehands Dodge Charger modellen

Na de eerste generatie is de productie van de Dodge Charger zeker niet gestaakt. In de jaren tachtig werd er wel een nieuwe draai aan het model gegeven. Deze werd namelijk compacter. De tweedehands Dodge Omni en de gebruikte Dodge Charger Shelby komen ook uit deze periode. In de jaren negentig zien we niet heel veel nieuws als het gaat om de Dodge Charger, maar in 2005 werd er weer een nieuwe oplage gepresenteerd. Deze tweedehands Dodge Charger is compleet anders en doet eerder denken aan een opvolger van de tweedehands Chrysler 300C. Deze modellen hebben een vermogen van maar liefst 431 pk.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.