Dodge Challenger Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
34 resultaten

Tweedehands Dodge Challenger

Wie aan een Dodge Challenger denkt, denkt in de meeste gevallen direct aan het robuuste model dat in 2008 op de Europese markt werd gepresenteerd. Dit is echter niet de eerste Dodge Challenger. Er zijn ook tweedehands Dodge Challenger modellen die aanzienlijk ouder zijn. De allereerste werd namelijk al in 1969 gemaakt en speelde een belangrijke rol in de collectie van het merk in de jaren zeventig. Deze eerste variant werd gemaakt als coupé, maar binnen een jaar na aanvang van de productie werd er ook een cabriolet van gemaakt.

De eerste generatie van de Dodge Challenger

Uiteindelijk bleef de eerste generatie van de Dodge Challenger een kleine vijf jaar in productie, tot 1974. Deze werd in deze relatief korte productieperiode voorzien van verschillende motoren. Wanneer je een tweedehands Dodge Challenger uit deze generatie wilt kopen, dan is het goed om hier aandacht aan te besteden, want er zit veel verschil in de vermogens. Zo is er bijvoorbeeld het instapmodel dat een vermogen heeft van 145 pk. Deze tweedehands Dodge Challenger is voorzien van een 3,7l motor. Aan de andere kant van de lijn staat het topmodel. Deze levert een vermogen van maar liefst 425 pk. Deze uitvoering is dan ook voorzien van een V8 Hemi motor. De eerste generatie hield overigens niet op na 1974. De Japanners namen het model over en produceerden deze verder voor uitsluitend de Amerikaanse markt. Dit was van 1978 tot en met 1983. Hierna verdween de Dodge Challenger uit het nieuw assortiment, tot 2008.

De nieuwe generatie van de Dodge Challenger

Je kunt via GasPedaal.nl natuurlijk op zoek gaan naar de nieuwe uitvoering van de Dodge Challenger. Deze Dodge Challenger occasions zijn te vinden vanaf bouwjaar 2008. We hebben het in dit geval over een sportieve coupé die het design zeker voor een deel heeft overgenomen van de eerste generatie. Zo worden nog altijd de vier ronde koplampen gebruikt in de moderne modellen die voor het eerst werden gezien in de jaren zeventig.

Motorgebruik in de Dodge Challenger van nu

De Dodge Challenger occasions uit de tweede generatie, dus van na het jaar 2008, zijn voorzien van een krachtige motor. Dit was ook wel te verwachten na het succes van de sterke motoren uit de eerste generatie. Het instapmodel is voorzien van een V6 motor die een vermogen kan leveren van 250 pk. Er zijn ook nog meerdere uitvoeringen van de V8 Hemi motor gebruikt, met een inhoud van minimaal 5,7 liter en maximaal 6,4 liter.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.