NL aanbod

EU aanbod

Citroen C 8 Occasions

10 occasions gevonden

Kijk ook eens naar 1 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Citroën C8

De Citroën C8 werd in 2002 voort het eerst verkocht. Met de komst van deze auto werd er een vervolg gegeven aan project Eurovan, dat zowel van Frankrijk als van Italië was. Eerder al verschenen er enkele andere modellen die tot dit project gerekend konden worden, zoals bijvoorbeeld de Fiat Ulysse, de Lancia Zeta en de Peugeot 806. We hebben het hier over modellen die behoren tot de tweede generatie project Eurovan modellen. De modellen uit de eerste generatie van Eurovan verschilden stuk voor stuk van elkaar, en dit moest ook met de tweede lijn het geval zijn. Dit betekende dus dat de Citroën C8 een heel andere uitstraling moest krijgen dan de andere modellen van project Eurovan.

Opvolger van de Citroën Evasion

De tweedehands Citroën Evasion mag worden gezien als de voorloper van de gebruikte Citroën C8. Met de start van de productie van de Citroën C8 werd de Citroën Evasion uit de productie gehaald, dus we hebben het echt over direct opvolgende modellen. Er werd druk gewerkt aan het design van de Citroën C8, vooral omdat het ontwerp uniek moest zijn in vergelijking tot de andere Eurovan modellen. Voor de Citroën C8 lag de focus vooral op een mix van comfort, techniek en design. Zeker aan de veiligheid in de auto is veel aandacht besteed.

Een auto met sterren

Een groot voordeel van de tweedehands Citroën C8 is wel de zee aan ruimte in het interieur. In deze ruime gezinsauto is namelijk meer dan voldoende loopruimte gecreëerd tussen de zittingen. Een ander praktisch voordeel is wel het feit dat de voorstoelen 180 graden kunnen worden gedraaid. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het echte gezinsgevoel dat het voertuig uit moet stralen. De tweedehands Citroën C8 is een auto die het maximale aantal te behalen sterren heeft behaald tijdens de Euro NCAP Crashtest. De auto kwam hier uit de strijd met maar liefst 5 uit 5 sterren. De gebruikte Citroën C8 modellen zijn dan ook rijk uitgerust, met onder meer een aangedreven slipregeling, ABS, ESP en rembekrachtiging. Er zijn standaard zes airbags in de tweedehands Citroën C8 aanwezig.

Diverse uitrustingsniveaus en motoren

De tweedehands Citroën C8 is er in vier verschillende uitrustingsniveaus, namelijk Exclusive, Tendance, Comfort en Style. Er zijn automaten en handgeschakelde modellen te vinden via GasPedaal.nl. Ook zijn er meerdere motoren gebruikt in de productieperiode. Ga bijvoorbeeld voor een dieselmotor met 79 kW of voor een 2,0 16V benzinemotor met 103kW.

Zoek je naar andere 7 persoons auto's?

7 persoons auto kopen