7 persoons auto kopen

Voor grotere gezinnen (3 kinderen of meer) is de keuze bij de meest geschikte tweedehands auto meer beperkt dan voor een kleiner gezin. Je komt in dat geval immers uit bij de zogenoemde ‘zevenzitters’. Deze auto’s hebben naast de voorstoelen en achterbank nog een extra bank of losse zitplaatsen die plaats bieden aan 6, 7, 8 of zelfs wel 9 personen. Als je op GasPedaal.nl gaat zoeken dan vind je ook dit soort oversized personenauto’s van allerlei merken en in iedere prijsklasse. Natuurlijk, een 7 persoons auto kopen doe je op GasPedaal.nl!

7 persoons auto kopen

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

Bus, SUV of MPV

Door de jaren heen hebben de busjes tot maximaal 9 personen het steeds meer af moeten leggen tegen de moderne en stijlvolle MPV. Waar vroeger de meeste grote gezinnen rondreden in een personenbusje tot maximaal 9 personen, daar zijn het nu vooral de robuuste en uiterst comfortabele SUV’s en MPV’s, die de show stelen. Denk bijvoorbeeld aan de Renault Grand Espace en Grand Scenic, Opel Zafira, Chrysler Voyager of Citroën C8. Deze auto’s bieden stuk voor stuk een zee aan ruimte en veel comfort. Vaak zijn meerdere zitplaatsen uitneembaar of zodanig neer te klappen dat er extra laadruimte ontstaat. Door de flexibele configuratie worden deze grote jongens ook wel multifunctionals genoemd.

Welke 7 persoons occasion past bij jou?

Over smaak valt niet te twisten. Dat is zeker ook bij een tweedehands 7 persoons auto kopen het geval. Richt je je peilen op een bus? Prima, keus genoeg. Van vrijwel alle bekende automerken zijn er jonge en wat oudere occasions genoeg te koop, zowel als diesel en op benzine.

Bij aanschaf van een tweedehands bus vraagt vooral het zitcomfort en de staat van het interieur extra aandacht. Bij grote gezinnen met speelse en avontuurlijke kids gaat het er tijdens lange autoritten immers niet altijd even zachtzinnig en netjes aan toe. Er wordt eens wat geknoeid met snoepgoed, eten of drinken en er schiet tijdens het kleuren wel eens een viltstift of vetkrijt uit. Een tweedehands auto hoeft er niet als nieuw uit te zien, maar het is wel goed om kritisch te kijken naar wat je koopt. Dat geldt ook voor de beenruimte voor alle inzittenden. Kruip zelf een keer op de achterbanken en check of er voldoende zitcomfort is. Je koopt zo’n grotere auto immers niet om met Sneeuwwitje en de zeven dwergen rond te gaan toeren.

Amerikaanse invloeden

De comfortabele stoelen en banken met hoofdsteunen en armleuningen, de grote schuifdeuren aan één of twee kanten, verlichte en lage instap, chique bekleding, krachtige motor en soepele automatische versnellingsbak zijn karakteristiek voor de wat duurdere zevenzitters. Het zijn vaak Amerikaanse invloeden. In het land van groot, groter, grootst zijn de luxere meerpersoonsauto’s heel populair. Nadelen van de zwaardere uitvoeringen zijn hoge wegenbelasting en fors brandstofverbruik. Om die reden zijn veel 7 persoons occasions voorzien van een LPG-installatie. Kijk rustig rond op GasPedaal.nl. De meest ideale tweedehands 7 persoons auto kopen? De nieuwe auto voor jou en jouw gezin staat zeker tussen ons enorme aanbod!

7 persoons auto kopen

Zoek je naar een auto met meer of minder zitplaatsen? 

5 persoons auto
6 persoons auto
8 persoons auto
9 persoons auto