NL aanbod

EU aanbod

BMW Z 1 Occasions

6 occasions gevonden

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands BMW Z1

Een tweedehands BMW Z1 is niet altijd even eenvoudig te vinden in Nederland, maar toch komen ze voor in het aanbod van GasPedaal.nl. Het feit dat deze auto?s niet veel voorkomen in ons land heeft vooral te maken met de beperkte uitgave buiten Duitsland. Ongeveer 75% van alle BMW Z1 modellen die werden gemaakt is in het thuisland verkocht. Er werden er in totaal 8.000 gemaakt. Dit was al het dubbele aantal dan de aanvankelijke planning. Op het moment dat de BMW Z1 klaar was om naar de dealers te worden verstuurd stonden er al 5.000 bestellingen open, terwijl er maar 4.000 zouden worden geproduceerd. Hierop is besloten om de oplage te verdubbelen.

Een opvallende verschijning

De tweedehands BMW Z1 is zeker een opvallende auto. Op de eerste plaats heeft dit natuurlijk te maken met het feit dat de deuren niet zomaar geopend worden, maar volledig weg kunnen zakken in de carrosserie. De carrosserie werd gegoten in koetswerkpanelen door General Electric en is gemaakt van thermoplast. De BMZ Z1 occasions hebben een dwarsgeplaatste uitlaat met een omgekeerd vleugelprofiel en zijn daarnaast ook voorzien van een motorkap in een omgekeerd vleugelprofiel. Dit unieke design zorgde ervoor dat de BMW Z1 de eerste auto ter wereld was die 1g kon halen in bochten met reguliere banden.

Een uitprobeersel van BMW

Het was aanvankelijk niet de bedoeling dat de BMW Z1 direct zo?n groot succes zou worden dat de productie langer moest blijven doorlopen. De BMW Z1 occasions waren eigenlijk proefmodellen van BMW, bedoeld om te zien hoe de nieuwe technologieën het zouden doen. Het is dan ook zo dat de Duitse autofabrikant geen cent winst heeft kunnen maken op de BMW Z1. Als je nu op zoek gaat naar een tweedehands BMW Z1, en je wilt zeker zijn van een zeldzaam exemplaar, dan kan je proberen een BMW Z1 occasion te vinden die is voorzien van rode bekleding aan de binnenzijde. Hiervan werden er namelijk nog geen veertig gemaakt.

Handgeschakeld

Een tweedehands BMW Z1 is een handgeschakelde 5-versnellingsbak. De maximum snelheid van deze occasions ligt rond de 225 km/u en de 100 km/u wordt vanuit stilstand behaald in een tijd van bijna 8 seconden. Bij 5.800 tpm wordt er een prestatievermogen geleverd van 171 pk. De BMW Z1 occasions zijn voorzien van een 2.5l 6-in-lijn. Wanneer je op zoek bent naar een BMW occasion waarmee je zeker een bijzondere indruk kan maken op de weg, dan is de tweedehands BMW Z1 zeker een goede optie.