NL aanbod

EU aanbod

BMW 2 Serie Gran Coupe Occasions

182 occasions gevonden

De BMW 2 Serie Gran Coupé is de praktische variant van de 2 Serie. Als Gran Coupé heeft de 2 Serie namelijk niet twee, maar vier deuren. Het design van de 2 Serie Gran Coupé is verfrissend, modieus en bovenal herkenbaar. Het model wordt geleverd in dezelfde uitvoeringen als de standaard 2 Serie, wat betekent dat je als koper veel mogelijkheden hebt bij het uitkiezen van een occasion.

Lees meer over BMW 2-serie Gran Coupé onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Oorsprong BMW 2 Serie Gran Coupé

De BMW 2 Serie is vanaf zijn introductie in 2014 tot 2021 verkrijgbaar als tweedeurs coupé en cabriolet. Wanneer de nieuwe generatie van de 2 Serie ter wereld komt, gooit BMW het over een andere boeg. Voortaan is de 2 Serie er als tweedeurs Coupé en als vierdeurs Gran Coupé. Het model vormt de modieuze evenknie van de BMW 1 Serie, waarmee hij niet geheel ontoevallig zijn neus deelt. De rest van het design van de 2 Serie Gran Coupé doet denken aan grotere modellen als de 4 Serie Gran Coupé en de vierdeurs variant van de 8 Serie.

Motorisering BMW 2 Serie Gran Coupé occasions


Je hebt het voor het uitzoeken als je overweegt een BMW 2 Serie Gran Coupé te kopen. Qua motoren bestaat het aanbod uit nagenoeg evenveel benzine als diesel krachtbronnen. Bij benzine heb je de keuze uit de 218i en 220i. Het instapmodel heeft een 150 pk sterke driecilinder, de 220i is voorzien van 2.0 liter viercilinder met 178 pk. Bij de dieselmotoren begint de reeks bij de 216d, deze heeft een 116 pk sterke driecilinder. Daarboven staat de 218d met 150 pk uit een 2.0 liter viercilinder. Het topmodel, de 220d, haalt 190 pk uit diezelfde viercilinder.

M235i xDrive


Boven de 220i is een extra sportieve benzine-uitvoering van de BMW 2 Serie Gran Coupé te vinden. Het gaat om de M235i xDrive, die standaard vierwielaandrijving heeft. De M235i wordt aangedreven door een 306 pk sterke variant van de 2.0 liter viercilinder. De M235i beschikt daarmee over voldoende vermogen om in 4,9 seconden naar de 100 km/u te snellen. De topsnelheid bedraagt 250 km/u. Om deze prestaties uit te dragen is de M235i voorzien van een gespierd uiterlijk en gehuld in allerlei M-onderdelen.

Ruime keuze BMW 2 Serie Gran Coupé occasions


Het uitzoeken van een BMW 2 Serie Gran Coupé occasion is nog een hele opgave. Er is een riant aanbod aan tweedehands modellen en deze komen in een groot aantal variaties. Standaard beschikt de Gran Coupé over voorwielaandrijving, maar wie een xDrive-uitvoering kiest, krijg vierwielaandrijving. In veel gevallen heeft de 2 Serie Gran Coupé standaard een automatische versnellingsbak, maar instapmodellen zijn ook geleverd met een handbak.

Hoewel de carrosserievorm van de 2 Serie Gran Coupé minder praktisch is dan vergelijkbare hatchbacks of stationwagons van BMW, heb je qua bagageruimte weinig te klagen. De 2 Serie Gran Coupé heeft achterin 430 liter aan bagageruimte, dat is 50 liter meer dan de 1 Serie. Ook qua binnenruimte is de 2 Serie Gran Coupé verrassend ruim.

Prijs BMW 2 Serie Gran Coupé occasions


De BMW 2 Serie Gran Coupé is een premium auto met een premium prijs. Dit geldt ook voor occasions van dit model. Vooral voor het praktische aspect van de Gran Coupé (vier deuren) betaal je een meerprijs ten opzichte van andere 2 Serie modellen. Als het gaat om prijzen van BMW 2 Serie Gran Coupé occasions, kun je een directe vergelijking maken met soortgelijke modellen van Duitse premium merken. Denk hierbij aan de Audi A3 Limousine en de Mercedes-Benz CLA.