NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Audi RS Q 3 Occasions

32 occasions gevonden

De Audi RS Q3 is het topmodel van de Audi Q3-lijn. Geheel in lijn met de karakteristieken van de RS-lijn is ook de RS Q3 een waanzinnig vermakelijke auto. Dat is enerzijds te danken aan een opgefokte motor, anderzijds aan zeer sportief rijgedrag. Als je achter het stuur zit, zou je bijna vergeten dat je in een compacte crossover zit ? zo goed is deze auto. Dit maakt de Audi RS Q3 een interessante occasion. Bekijk het aanbod op Gaspedaal.nl.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 393 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Geschiedenis Audi RS Q3

Audi introduceert de RS Q3 voor het eerst in 2013 als performance model op basis van de Audi Q3. Het model combineert alle gemakken en de praktische aard van de compacte Q3 met de sportiviteit van de geroemde RS-lijn. Het resultaat mag er zijn. De eerste RS Q3 wordt aangedreven door een 310 pk sterke 2.5 liter vijfcilinder benzinemotor. Daarna volgt de facelift met 340 pk. Van de eerste generatie RS Q3 is de Performance-versie het krachtigst: deze uitvoering heeft 367 pk en kan in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u.

Tweede generatie RS Q3 doet er schepje bovenop


Wanneer de tweede generatie van de Audi RS Q3 in 2019 onthuld wordt, blijkt dat Audi er nog een schepje bovenop heeft gedaan. De crossover perst voortaan 400 pk uit zijn 2.5 liter vijfcilinder. Het resulteert in een verbetering in de sprinttijd: de ?standaard? RS Q3 scheurt nu in 4,5 seconden naar de 100 km/u, dat is 0,3 seconden sneller dan zijn voorloper. De topsnelheid is normaal gesproken altijd gelimiteerd tot 250 km/u, maar optioneel is dit op te hogen tot 280 km/u.

Audi RS Q3 Sportback


Bij de introductie van de tweede generatie Audi RS Q3 heeft het merk nog een troef achter de hand. Naast de ?gewone? Audi RS Q3 geeft het ook de stijlvolle Sportback-variant een RS-versie. De RS Q3 Sportback heeft dezelfde specificaties als de normale versie, dus een 2.5 liter vijfcilinder die 400 pk produceert.

Audi RS Q3 occasions


Als je overweegt een tweedehands Audi RS Q3 te kopen, hoef je niet lang naar de auto te kijken om het verschil met de gewone Q3 te ontdekken. Audi heeft de RS Q3 gehuld in een sportief jasje. De wielkasten zijn breder, er is het nodige spoilerwerk toegevoegd en hij staat op stoere velgen. Ook de binnenkant is onder handen genomen: sportstoelen, sportstuur, logo?s, noem het maar op.

De aantrekkingskracht van Audi?s RS-lijn ligt deels in de subtiliteit van de aanpassingen. Ondanks de uiterlijke aanpassingen kan de RS Q3 zo door voor een normale Audi, zeker wanneer je een bescheiden kleur zoals grijs of zwart kiest. Geen wonder dat veel Audi RS Q3 occasions in deze kleur te vinden zijn. Wil je het toffe uiterlijk van de RS Q3 juist benadrukken, dan volstaat gifgroen of rood. Liever een maatje groter? Overweeg dan de Audi SQ5.

Prijs Audi RS Q3 occasions


Een tweedehands Audi RS Q3 hoeft geen vermogen te kosten. Het is vooral afhankelijk van welke generatie je bekijkt, het bouwjaar, de tellerstand en natuurlijk de staat van de auto. Een relatief nieuw exemplaar dat volgeladen is met de duurste opties kan gemakkelijk een veelvoud kosten van een vroeg exemplaar. Deze oudere Audi RS Q3 occasions zullen mettertijd steeds bereikbaarder en toegankelijker worden dankzij dalende prijzen.