NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Audi SQ 5 Occasions

152 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 392 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Audi SQ5

De Audi SQ5 modellen zijn uitvoeringen van de Audi Q5. Deze Audi werd voor het eerst op de markt gebracht in 2008 en wordt anno 2016 nog steeds geproduceerd in meerdere uitvoeringen. De Audi Q5 valt onder de middelgrote SUV klasse en wordt gezien als ruime terreinwagen. Deze uitvoering biedt plaats aan vijf volwassenen. De Audi Q5 komt het meest overeen met de Audi A4 en de Audi A5 en werd ontworpen door David Caffrey. De auto is voorzien van een 6-bak overbrenging of een 7-traps S tronic. Uiteraard beschikt de SUV over 4w aandrijving. Directe concurrenten van de Audi Q5 zijn de Mercedes-Benz GLK-klasse, de Volvo XC60 en de BMW X3. Vier jaar na het verschijnen van de eerste Audi Q5 verscheen de Audi SQ5.

De sportieve Audi SQ5

De Audi SQ5 occasions zijn sportieve uitvoeringen van de Audi Q5 occasions. De eerste Audi SQ5 werd in 2012 aangekondigd. Sinds 2013 is er zowel een benzine uitvoering als een diesel uitvoering. De eerste uitvoering was een diesel, voorzien van een 3 l V6 dieselmotor. Deze motor zorgt voor een prestatievermogen van 313 pk en heeft iets meer dan vijf seconden nodig om van 0 naar 100 km/u te gaan. Over honderd kilometer ligt het verbruik op een ruime zeven liter. De Audi SQ5 is voorzien van een begrensde maximum snelheid van 250 km/u.

De benzine uitvoering

De benzine uitvoering, welke in 2013 op de markt verscheen, werd uitgevoerd met een 3 l V6 TFSI motor. Deze motor is hetzelfde als de motor in de Audi S4 en de Audi S5. Echter, het vermogen van de Audi SQ5 ligt hoger, namelijk op 354 pk. De benzine uitvoering is iets langzamer dan de diesel versie. Een benzine Audi SQ5 occasion heeft 5,3 seconden nodig om de 100 km/u te bereiken vanuit stilstand. Per honderd kilometer verbruikt deze uitvoering ongeveer 8,5 liter benzine. Helaas zal je niet heel gemakkelijk een Audi SQ5 benzine occasion vinden. Het zou dan moeten gaan om een exportauto. Deze uitvoering werd namelijk bewust niet op de Europese markt geïntroduceerd, daar Audi van mening was dat de benzine uitvoering van de Audi SQ5 hier niet erg populair zou worden.

De Audi SQ5 is meer dan populair

Wellicht heeft Audi hier een inschattingsfout gemaakt, want de Audi SQ5 is in Europa in de dieselversie wel bijzonder populair geworden. Het zou ons dan ook niet verbazen dat de benzine uitvoering het ook heel goed zou doen. Wanneer je zoekt naar Audi SQ5 occasions, dan kom je dus hoofdzakelijk de dieseluitvoeringen tegen.

Populaire zoekopdrachten