NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Audi Q 5 Sportback Occasions

112 occasions gevonden

De Audi Q5 Sportback is een variant van de Audi Q5. De Sportback-uitvoering debuteerde enkele jaren na de lancering van de tweede generatie Q5. Deze vijfzitter volgt het concept van de coupé-SUV carrosserievorm die sinds zijn intrede flink aan populariteit heeft gewonnen. De Sportback is een stijlvolle interpretatie van de meer traditionele Q5 SUV. Het blijkt een succesvol recept, want wie op Gaspedaal.nl kijkt, komt Audi Q5 Sportback occasions in groten getale tegen.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Ontstaan Audi Q5 Sportback

In 2020 besluit ook Audi zich te wagen aan een ?coupé?-versie van een SUV. De Audi Q5 ondergaat de behandeling, het resultaat heet de Q5 Sportback. Kenmerkend voor de Sportback ten opzichte van de gewone Q5 is de schuin aflopende daklijn. Minder hoofdruimte, zou je zeggen, maar daar heeft Audi een oplossing voor. Het koetswerk van de Q5 Sportback is qua hoogte en breedte hetzelfde als de gewone Q5, maar hij is 7 mm langer. Wel lever je in op bagageruimte: de laadruimte bedraagt 510 tot 1.480 liter tegenover 550 tot 1.550 liter voor de Q5.

Motoren


In de Audi Q5 Sportback occasions zijn bekende opties voor motoren te vinden van Audi ? het aanbod loopt parallel aan de Q5. Onderaan de ladder is de 40 TFSI te vinden. Deze uitvoering heeft een 2.0 liter viercilinder benzinemotor die goed is voor 204 pk. Daarboven staan de 50 en 55 TFSI-e modellen, beide plug-in hybrides. Het vermogen van de 50 en 55 TFSI-e uitvoeringen bedraagt respectievelijk 300 en 367 pk. De plug-in hybride Q5 Sportback modellen kunnen tot 40 kilometer volledig elektrisch rijden. Ongeacht welke Audi Q5 Sportback je kiest heeft de SUV altijd een automatische versnellingsbak en quattro-vierwielaandrijving.

Extra snel: Audi SQ5 Sportback


Voor de sportieve rijder heeft Audi ook een opgepepte versie van de Q5 Sportback gemaakt. Dit resulteert in de SQ5 Sportback. Voorin de neus van de SQ5 Sportback is een 3.0 liter V6 te vinden die goed is voor 341 pk en 700 Nm aan koppel. Je kunt er een lekker potje mee optrekken, want in 5,1 seconden schiet de SUV van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Buiten de motorische oppepper is de SQ5 Sportback voorzien van een S-sportonderstel om beter de bochten door te komen.

Audi Q5 Sportback occasions zoeken


Audi Q5 Sportback occasions zijn populaire modellen. Wie het aanbod aan occasions bekijkt, heeft het voor het uitzoeken. Op Gaspedaal.nl zijn tientallen exemplaren te vinden. Aangezien er maar een beperkt aantal uitvoeringen zijn van de Q5 Sportback is, is de kans groot dat er een exemplaar tussen zit dat aan jouw eisen (trekhaak, specifieke kleur, etc) voldoet. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken of de Q5 Sportback een automaat of vierwielaandrijving heeft ? zulke zaken zijn standaard.

Alternatieven Q5 Sportback


Bij Audi zijn er ook alternatieven te vinden voor de Q5 Sportback occasions. De gewone Q5 ligt voor de hand. Deze variant is een traditionele SUV met meer bagageruimte dan de Sportback. Rijd je liever volledig elektrisch, dan kun je een blik werpen op de Audi e-tron Sportback of de Q4 Sportback. Is ruimte het allerbelangrijkste, dan past de Audi Q7 wellicht in je straatje.

Prijs Audi Q5 Sportback


De Audi Q5 Sportback opereert in een competitief segment en dus zijn prijzen van occasions tamelijk scherp. Wel moet je rekening houden met het feit dat bedragen in lijn zijn met die van premium automerken. Voor de goede bouwkwaliteit en hoge mate van luxe en comfort moet je betalen. De prijzen van tweedehands Audi Q5 Sportback modellen zijn vergelijkbaar met zijn directe concurrenten ? de BMW X4 en Mercedes-Benz GLC Coupé.