NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Audi E Tron Sportback Occasions

215 occasions gevonden

De Audi e-tron Sportback is een variant op de originele e-tron uit 2018, een volledig elektrische vijfdeurs SUV voor vijf personen. De Sportback ? een bekende term bij Audi?s ? geeft dit model een chique, schuin aflopende daklijn. Dit is niet alleen uit stilistische overwegingen gedaan, het geeft hem namelijk ook een betere aerodynamische vorm waardoor de actieradius iets groter is dan bij de reguliere versie. De e-tron Sportback is daarbij voorzien van allerlei lekkers uit de schappen van Audi. Zo heeft hij een fraai interieur en een zeer complete uitrusting. Ontdek meer over Audi e-tron Sportback occasions.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Geschiedenis Audi e-tron Sportback

Audi lanceert in 2018 haar eerste volledig elektrische auto in de vorm van de e-tron, een vijfdeurs SUV die plaats biedt aan vijf personen. Qua formaat komt deze tussen de Audi Q5 en Q7 te staan, hij is dus behoorlijk groot en ruim. Twee jaar later wordt het doek getrokken van de e-tron Sportback, een variant met een schuin aflopende daklijn. Het resulteert in een afname aan bagage- en hoofdruimte (615 i.p.v. 660 liter; 20 mm lager dak), maar hij krijgt er ook wat voor terug: de aerodynamische vormen vergroten de actieradius van de Sportback.

Uitvoeringen en bouwjaren


De Audi e-tron Sportback is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de 50 Quattro en 55 Quattro. Het instapmodel is voorzien van 313 pk en 540 Nm. Het accupakket van 71,2 kWh zorgt ervoor dat je 347 kilometer met de stijlvolle crossover kunt afleggen. Wie voor de 55 Quattro-uitvoering gaat, krijgt een aandrijflijn die 408 pk en 664 Nm produceert. Daarmee kan hij in 6,6 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Door het accupakket van 95 kWh bedraagt de actieradius van deze uitvoering 446 kilometer. Beide uitvoeringen van de Audi e-tron Sportback hebben altijd vierwielaandrijving.

Audi S


De pret houdt niet op bij bovengenoemde uitvoeringen. Je kunt de Audi e-tron Sportback namelijk ook laten uitvoeren in een speciale S-uitvoering. Het gaat hierbij volgens de Duitse autofabrikant om de eerste productieauto met drie elektromotoren. De combinatie produceert gezamenlijk een zeer behoorlijke 503 pk en 973 Nm. De krachtige aandrijflijn zorgt ervoor dat de S-uitvoering een stuk sneller is dan de 50- en 55-uitvoeringen. In 4,5 seconden snelt hij van 0 naar 100 km/u, terwijl de topsnelheid 210 km/u bedraagt. Het 95 kWh accupakket geeft hem een actieradius van 365 kilometer.

Audi e-tron Sportback occasions


Er bestaat geen twijfel over de populariteit van de Audi e-tron. Er zijn op Gaspedaal.nl ruim duizend tweedehands exemplaren van de volledig elektrische SUV te vinden. De Sportback variant beweegt zich meer in een nichemarkt en geniet minder aandacht. Desondanks kun je enkele honderden occasions vinden. De 55 Quattro-uitvoering valt het beste in de smaak, wat vooral komt door het feit dat deze versie de grootste actieradius heeft die je in het model kunt krijgen. Een kleiner aandeel wordt opgemaakt door de 50 Quattro, de S-versie is nauwelijks vindbaar. Zwart, zilver en blauw zijn de populairste kleuren.

Prijs tweedehands Audi e-tron Sportback


De Audi e-tron Sportback is een premium SUV met een bijzondere design twist. Daar moet je dus het nodige voor betalen. Het is niet ongebruikelijk voor Audi’s van dit formaat om rond een ton te kosten, zeker als ze voorzien zijn van een kostbaar accupakket. Naarmate er nieuwe generaties van de e-tron op de markt zullen komen en de huidige versie veroudert, zal hij betaalbaarder worden. Vooralsnog is de prijs van Audi e-tron Sportback occasions vooral afhankelijk van de motorisering en het formaat van het accupakket, de tellerstand, de uitvoering en eventuele opties die erop zitten.