NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Audi E Tron GT Occasions

133 occasions gevonden

De Audi e-tron GT is een elektrische vijfdeurs liftback die sinds 2021 op de markt is. Het model deelt zijn onderstel met een van zijn grootste concurrenten ? de Porsche Taycan. De Audi e-tron GT is een bijzonder lage auto, waardoor hij een sportief voorkomen heeft. Dat sportieve is ook zeker terug te vinden in de prestaties van deze occasion, die met het instapmodel al maar liefst 476 pk levert.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 396 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Audi e-tron GT occasion ademt luxe

Wie op zoek is naar een goedkope elektrische auto, zal niet direct kijken bij de Audi e-tron GT. Dit is namelijk een model dat zich begeeft in een hoekje van de markt waar de auto’s wat exclusiever zijn. Een blik op de prestaties van de e-tron GT laat dan ook al snel zien hoe krachtig deze auto is. Zoals gezegd levert de instapper al een heel respectable 476 pk, maar wie dat nog niet genoeg vindt, kiest voor de de RS e-tron GT. Elke Audi die RS in de typenaam heeft, is er eentje met meer vermogen dan het standaard model en dat is bij de e-tron GT niet anders. 

Stevige prestaties 


De RS-versie produceert maar liefst 600 pk, wat bijvoorbeeld genoeg is voor een sprintje van nul naar honderd kilometer per uur in 3,3 seconden. Zoals dat gaat met Duitse auto’s, is de topsnelheid van de Audi e-tron GT begrensd op 250 kilometer per uur. De actieradius is overigens niet gek; beide modellen kunnen rond de 400 kilometer van huis raken op een volle accu. Overigens is dit zeker niet de enige volledig elektrische Audi; onder de e-tron GT staat bijvoorbeeld de Audi e-tron en daar weer onder is de Audi Q4 e-tron te vinden.

Prima wegligging


Alle Audi e-tron GT occasions liggen als een blok op de weg en kunnen dankzij zijn vierwielaandrijving ook prima door het drukke stadsverkeer gemanoeuvreerd worden. Je koopt hiermee een auto die gemaakt is om lange afstanden in af te leggen en ook dat is goed te merken aan het interieur. Bestuurder en passagier hebben ruim voldoende luxe en comfort. 

Concurrentie van Audi e-tron GT in eigen huis


De Audi e-tron GT komt uit de stal van de Volkswagen Group en deelt dan ook flink wat techniek met de Porsche Taycan, die valt onder hetzelfde moederbedrijf. Deze executive saloons zijn gebouwd met het oog op de wat meer vermogende eigenaar die ervan houdt om flink door te rijden. Snelle acceleratie, een hoge topsnelheid, maar wel voldoende ruimte voor vier volwassen en redelijk wat bagage, dat maakt de Audi e-tron GT tot een auto die van aardig wat markten thuis is. Concurrentie komt overigens niet alleen vanuit Porsche. Ook Tesla heeft met de Model S een auto in het assortiment dat de uitdaging wel aandurft. 

Prijs Audi e-tron GT occasions


Al die spectaculaire prestaties en uitstekende bouwkwaliteit komt natuurlijk tegen een prijs. En als een auto de directe concurrent is van een auto die door Porsche gezien wordt als een absoluut vlaggenschip op het gebied van elektrisch rijden, weet je dat de prijs van Audi e-tron GT occasions niet kinderachtig gaat zijn. En dat is hij ook niet, maar daarvoor krijg je wel heel veel auto terug. Hij kan de vergelijking met zijn concurrenten uitstekend aan en doet weinig onder voor zijn illustere tegenstanders. Wel moet gezegd worden dat de Porsche net even wat rapper is en over wat meer vermogen beschikt. Daar staat tegenover dat je voor een Audi e-tron GT occasion ook aanzienlijk minder hoeft te betalen dan voor een Taycan met vergelijkbare leeftijd en kilometers.