NL aanbod

EU aanbod

Aston Martin Lagonda Occasions

1 occasions gevonden

Aston Martin Lagonda - 4th owner, only 59.833 miles, one of only 645 made

€ 115.500

Aston Martin Lagonda - 4th owner, only 59.833 miles, one of only 645 made

1984, 96.292km

Brummen (GE)

Vergelijk

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Aston Martin Lagonda

De Aston Martin Lagonda is een sportieve wagen die niet heel snel opduikt als occasion. Natuurlijk is het altijd de moeite waard om eens op zoek te gaan naar een tweedehands Aston Martin Lagonda bij GasPedaal.nl. Wij bieden je een breed assortiment gebruikte modellen van Aston Martin. De reden dat de Lagonda niet erg veel voorkomt is dat er slechts 645 van zijn gemaakt. Deze Aston Martin Lagonda occasions hebben een bouwjaar tussen 1976 en 1989. In het jaar 1989 reed de laatste namelijk van de productieband af. De Aston Martin Lagonda occasions zijn het meest verwant aan de gebruikte Aston Martin V8.

Een zware sportwagen

De Aston Martin Lagonda occasions hebben een lengte van maar liefst 5,3 meter. Het is dan ook niet mogelijk om onopvallend met deze exclusieve sportauto door de stad te rijden. De auto heeft een massa van 2097 kilogram en een 5,3l V8 motor. Designer William Towns was verantwoordelijk voor het ontwerpen van de Aston Martin Lagonda. Hij heeft ervoor gezorgd dat de Aston Martin Lagonda occasions veel gemeen hebben met de tweedehands Aston Martin V8 modellen. Ondanks dat deze twee modellen het meest op elkaar lijken zijn het geen opvolgers. De voorganger van de Aston Martin Lagonda was de Aston Martin Lagonda Rapide. Na de Aston Martin Lagonda kwam de Aston Martin Rapide. Door het minimale verschil in typenaam worden deze drie modellen nogal eens door elkaar gehaald.

Een financiële strop voor Aston Martin

Aston Martin ging ervan uit dat de Aston Martin Lagonda veel geld in het laadje zou gaan brengen en het imago van het merk een boost zou geven. De auto, een 4-deurs sedan met veel luxe, was dan ook een hit op de markt. Dit had vooral te maken met het feit dat dit de eerste auto was die was uitgerust met een digitaal dashboard. Juist deze innovatie zorgde ervoor dat het Aston Martin allesbehalve voor de wind ging, want alleen al door deze techniek liepen de kosten te hoog op. Er werd vier keer zoveel uitgegeven aan de ontwikkelingskosten dan het vastgestelde budget voor de ontwikkeling. Daarnaast bleek ook dat de digitale dashboards van de Aston Martin Lagonda modellen nogal kwetsbaar en snel defect waren. Dit is onder meer de reden dat er maar zo weinig Aston Martin Lagonda modellen zijn gemaakt.

Nieuwere modellen

De Aston Martin Lagonda uitvoeringen van na 1980 hebben geen uitklapbare koplampen meer. Daarnaast werden er meerdere uitvoeringen uitgebracht, waaronder stationwagens en modellen met slechts twee deuren. Op de Autosalon van Genève in 2009 werd weer een nieuwe uitvoering van de Aston Martin Lagonda gepresenteerd.