NL aanbod

EU aanbod

Aston Martin DB 6 Occasions

1 occasions gevonden

Aston Martin DB6 - Factory left hand drive DB6, factory airconditioning, matchi

€ 365.000

Aston Martin DB6 - Factory left hand drive DB6, factory airconditioning, matchi

1967, 97.500km

Brummen (GE)

Vergelijk

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Aston Martin DB6

In 1965 kon de Aston Martin DB6 voor het eerst worden gezien en de allerlaatste werd in 1971 gemaakt. De sportieve modellen vallen binnen de Grand Tourer Klasse (2) en kwamen in twee soorten. Zo kan je nu een gebruikte Aston Martin DB6 2-deurs coupé 2 + 2 tegenkomen, maar ook de Volante 4-zits convertible occasions werden zo’n halve eeuw geleden op de markt gezet onder de noemer Aston Martin DB6. Vanzelfsprekend is de DB6 de opvolger van de Aston Martin DB5 occasions. Zoek je op GasPedaal.nl juist naar een recentere occasion van Aston Martin? Kijk dan naar een gebruikte Aston Martin DBS, deze wordt gezien als de directe opvolger van de DB6.

Verschillen met de Aston Martin DB5

Wanneer je de gebruikte Aston Martin DB6 vergelijkt met voorganger Aston Martin DB5, dan zie je duidelijk dat de twee aan elkaar verwant zijn. Toch zijn er ook heel wat verschillen te vinden in deze occasions. De Aston Martin DB6 occasions hebben enkele voordelen ten opzichte van de voorganger, en daarnaast zijn er ook verschillen te zien in het design. Zo heeft de gebruikte Aston Martin DB6 meet beenruimte achterin, is de daklijn geperfectioneerd, is de voorruit aanzienlijk groter en is deze voorzien van splitbumpers voor en achter. De gebruikte Aston Martin DB6 modellen werden optioneel geleverd met airco en stuurbekrachtiging.

Specificaties van de Aston Martin DB6

Als mensen de keuze moeten maken tussen de gebruikte Aston Martin DB5 en de tweedehands Aston Martin DB6, dan zien we toch dat de laatste aanzienlijk geliefder is. Deze is dan ook op veel punten toch aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de voorganger. De Aston Martin DB6 heeft een ledig gewicht van 1474 kilogram, een 4.0 l motor. De standaard motor levert een prestatievermogen van 282 pk en de uitvoeringen met een Vantage motor leveren een vermogen van 325 pk. Het kost de tweedehands Aston Martin BD6 ongeveer 9 seconden om vanuit stilstand de 100 km/u te bereiken en de maximum snelheid die bereikt kan worden ligt op 240 kilometer per uur.

De Aston Martin DB6 Mark ll en de DBS

Nieuwere modellen waren de Aston Martin DB6 Mark ll en de Aston Martin DBS. Deze twee modellen lijken veel op elkaar op diverse punten. Vooral veel onderdelen zijn in beide modellen gelijk aan elkaar. De tweedehands DB6 Mark ll kwam voor het eerst nieuw op de markt op 21 augustus 1969 en werd aangeboden met optionele elektronische brandstofinspuiting.

Gaspedaal.nl

 / 

Aston Martin

 / 

DB6