Tweedehands Aston Martin DB4

De Aston Martin DB 4 werd in drie varianten gemaakt, tussen 1958 en 1963. De tweedehands Aston Martin 1210, de gebruikte Aston Martin 1110 DB4 en de Aston Martin 100 DB4 GT Zagato occasions behoren tot deze serie. Je kunt drie modellen van de Aston Martin DB4 vinden, namelijk de 2 + 2 coupé, de 2-zits coupé en de 2 + 2 drophead. Alle modellen werden voorzien van een FR lay-out. Wanneer je de gebruikte Aston Martin DB4 in de eerste vorm vergelijkt met de Aston Martin DB4 GT Zagato, dan zie je dat deze twee modellen nauw met elkaar verwant zijn. Ook de gebruikte Lagonda Rapide is verwant aan dit model. De officiële voorganger van de Aston Martin DB4 is de tweedehands Aston Martin DB Mark lll. De Aston Martin DB5 occasions zijn de directe opvolgers van de tweedehands Aston Martin DB4 modellen.

De meest populaire Aston Martin DB4

In het verleden, maar ook zeker nu nog, is er een model uit de Aston Martin DB4 serie die het meest de aandacht trekt. We hebben het dan over de Aston Martin DB4 GT Zagato. Deze werd tijdens de Motor Show om Londen gepresenteerd en maakte direct diepe indruk. De tweedehands Aston Martin DB4 modellen zijn nog altijd erg geliefd. In de basis is het model gelijk aan de tweedehands Aston Martin DB4 GT, maar Zagato legde er een Italiaanse stempel op als het gaat om de carrosserie. Ercole Spada was verantwoordelijk voor het ontwerp. Vanaf het eerste moment, in 1960, maakte deze auto veel indruk. Helaas was de prijs te hoog, waardoor de verkopen minder goed verliepen dan gehoopt. Er werden er slechts 19 verkocht. Tegenwoordig zien we de Aston Martin DB4 GT Zagato occasions uitsluitend nog op veilingen verschijnen, waar zij vaak miljoenen euro’s moeten opleveren.

De nieuwere Aston Martin Zagato modellen

De nieuwste Aston Martin DB4 werd in 1963 gebouwd in de eerste generatie, maar de Zagato uitvoering kwam nog eens terug. In 1987 werd de tweede generatie op de markt gezet. Ook deze waren niet voordelig. De prijzen liepen vanaf 1 miljoen dollar.

Een onofficiële generatie

Vervolgens verscheen er ook een derde generatie van de Aston Martin Zagato uitvoeringen, maar deze mogen niet worden gerekend tot de officiële vloot van Aston Martin. Het gaat hier om de DB4 GT Zagato en de DB4 GT Barchetta. Van de Zagato werden er twee gemaakt en de Zagato verscheen volledig single op de markt.

Populaire zoekopdrachten

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.