NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Volkswagen E Golf Occasions

621 occasions gevonden

De Volkswagen e-Golf is een volledig elektrische variant van de normale Golf. De vijfdeurs, vijfzits hatchback komt voor het eerst op de markt in 2014 en verdwijnt al in 2020 wanneer deze vervangen wordt door de ID.3. Het uiterlijk van de e-Golf is nagenoeg hetzelfde als de auto waarop deze is gebaseerd. De techniek in de e-Golf is met de jaren flink verbeterd, waardoor deze vandaag de dag een interessant alternatief is voor de niet-elektrische uitvoeringen. Bekijk het aanbod van Volkswagen e-Golf occasions op Gaspedaal.nl.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Geschiedenis Volkswagen e-Golf

Wanneer Volkswagen in 2012 de zevende generatie van de Golf introduceert is er een groeiende interesse in elektrische auto?s. De Duitse autofabrikant besluit hierop in te spelen met de volledig elektrische e-Golf, een variant op de dan nieuwe Volkswagen Golf. Zonder de blauwe accenten en aangepaste voorbumper zou je nauwelijks doorhebben dat het een elektrische Golf is. Qua formaat en design is de auto nagenoeg hetzelfde ? alleen de binnenruimte is wat kleiner door de komst van het accupakket. De e-Golf debuteert in 2014, krijgt een update in 2017 en maakt in 2020 plaats voor de Volkswagen ID3.

Specificaties Volkswagen e-Golf occasions


Bij zijn debuut in 2014 is de Volkswagen e-Golf voorzien van een 116 pk sterke elektromotor die gekoppeld is aan een 26,5 kWh accupakket. De actieradius van de oorspronkelijke e-Golf bedraagt daarmee 190 kilometer. De bagageruimte is 35 liter kleiner dan de gewone Golf. De techniek zet een behoorlijke stap vooruit bij de facelift van 2017. Het vermogen van de elektromotor stijgt tot 136 pk, terwijl het accupakket groeit tot 35,8 kWh. Dit vergroot het rijbereik tot 300 kilometer. De acceleratietijd naar de 100 km/u daalt van 10,4 seconden naar 9,2 seconden.

Bijzondere Volkswagen e-Golf occasion: E-Dition


In 2020, vlak voor de e-Golf uit de catalogus verdwijnt, lanceert Volkswagen nog een speciaal actiemodel van de elektrische Golf genaamd E-Dition. Deze versie heeft bovenop de standaarduitrusting o.a. een verwarmbare voorruit, adaptieve cruise control en 16? lichtmetalen velgen. Op de occasionmarkt behoort de e-Golf E-Dition tot de duurste exemplaren die je kunt vinden, vanwege de grote hoeveelheid extra?s en zijn jonge leeftijd.

Actieradius Volkswagen e-Golf occasions


Vanwege de verschillen op het gebied van techniek is het belangrijk om goed op te letten wanneer je een Volkswagen e-Golf occasion bekijkt. Als de eerder genoemde actieradius belangrijk voor je is, moet je eigenlijk pas vanaf bouwjaar 2017 of nieuwer zoeken. Speelt actieradius een kleinere rol in je aankoopproces, dan kun je in feite alle beschikbare occasions bekijken. De e-Golf is in verschillende kleuren geleverd, maar tweedehands exemplaren zijn voornamelijk gehuld in subtiele tinten als zwart, wit en grijs.

Prijs Volkswagen e-Golf occasions


De prijs van Volkswagen e-Golf occasions is behoorlijk gezakt. Op de occasionmarkt kun je de auto al vinden voor schappelijke bedragen. Prijzen voor Volkswagen e-Golf occasions zijn vergelijkbaar met andere elektrische hatchbacks als de Nissan Leaf. In tegenstelling tot de Leaf wordt de e-Golf inmiddels niet meer nieuw verkocht, maar op de occasionmarkt zijn er nog voldoende exemplaren te vinden.