Tesla Model X Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
126 resultaten

Tweedehands Tesla Model X

Wie de naam Tesla hoort denkt meteen aan de eigenzinnige topman en grootaandeelhouder Elon Musk. Slechts weinigen weten dat het paradepaardje op het gebied van elektrisch rijden zijn naam ontleent aan de geniale elektrotechnicus en natuurkundige Nikola Tesla. Die werd vooral bekend als uitvinder van de wisselstroommotor. Tesla Model X is in 2015 als belangrijke exponent van de Amerikaanse autofabrikant op de Europese markt gezet. De stekkerauto is in diverse uitvoeringen en met verschillende accupakketten leverbaar. Het grote onderlinge verschil zit ‘m met name in vermogen, topsnelheid en actieradius. En, oh ja; ook in het prijskaartje dat eraan hangt. Het kost een paar cent maar dan heb je ook wat. Koop je een occasion Tesla Model X, weet dan dat daar door geniale technici en zakelijke visionairs heel goed over is nagedacht.

Hoeveel Tesla wil je hebben?

Waar moet je op letten als je je via een zoektocht op GasPedaal.nl richt op de aanschaf van een occasion Tesla Model X? Stijlvol, robuust, elegant, compleet en luxe afgewerkt zijn ze immers allemaal. Het essentiële verschil zit hem in de zwaarte van de accupakketten. Het instapmodel, de 60D beschikt over een 60kWh groot accupakket, is goed voor een topsnelheid van 210km/h en een bereik van 355 kilometer. Daarboven heb je keuze uit de 75D, 90D, P90D en de P100D. Oplopend in prijs en prestatie. De P90D - de Performance-versie – is veruit het duurst in aanschaf. Deze topversie komt 467 km/h ver, maar is wel krachtiger dan alle andere varianten. In vier tellen staat een snelheid van 100 km/h op de klok. In Ludicrous-mode zelfs in 3,4 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h. Het snelste model (P100D) van de Model X kan versnellen van 0 tot 100 km/h in 3,1 seconden Daarmee is Model X volgens Elon Musk de snelste SUV ter wereld is.

De USP’s van een Tesla Model X

Model X is de grotere broer van de Tesla Model S. Meest opvallend zijn de vleugeldeuren – door Tesla ‘Falcon-wings’ genoemd – die naar boven opengaan. Verder heeft de Model X standaard vierwielaandrijving met op elke as een eigen elektromotor. Een noviteit is dat deze Tesla als eerste volledig elektrische auto voorzien kan worden van een trekhaak. Eén van de andere opvallende nieuwigheden van deze Tesla is het ‘Biohazard’ luchtfilter, dat operatiekamer-kwaliteit gefilterde lucht in de auto geeft. Ondanks al deze revolutionaire vernieuwingen is er bij Model X ook veel bij het oude gebleven. Bijna de helft van de onderdelen zijn identiek aan die van Model S. De Tesla Model X is beschikbaar in een 5-persoons-, 6-persoons- en 7-persoonsversie. Alles bij elkaar genomen kun je gerust stellen dat het kopen van een occasion Tesla Model X op zich al een feestje is. Laat staan het vooruitzicht dat je in zo’n luxe en comfortabele E-bolide in alle stilte rond kan rijden.

Populaire zoekopdrachten

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.