NL aanbod
Import auto's
Wijzig zoekopdracht
Bouwjaar
Prijs
Km.stand

Uitgebreid zoeken


Tweedehands Tesla Roadster

De Tesla Roadster was de allereerste Tesla die de fabrieksband af kwam rollen. Dit gebeurde in 2008. Dit werd direct dé auto waar iedereen op zat te wachten, maar de auto was met een prijs van gemiddeld een ton niet voor iedereen weggelegd. De sportwagen viel wel zo goed in de smaak dat er al met smart werd uitgekeken naar een volgend model van het merk. Nu zijn we wat jaartjes verder en kunnen we steeds meer tweedehands Tesla Roadsters vinden. Daar worden we natuurlijk vrolijk van. Ook bij GasPedaal.nl kan je goed terecht voor het kopen van een gebruikte Tesla Roadster tegen een scherpe prijs.

Wat is er zo uniek aan de Tesla Roadster?

De Tesla Roadster is een sportauto. Nu zijn er hier meer van, dus dat op zich is niet heel bijzonder. Het design is wel echt spraakmakend, en het merk Tesla heeft zich dan ook direct goed neergezet in de markt met het moderne ontwerp van de auto. Wat wel heel bijzonder is, is wel dat de sportauto volledig elektrisch is. Het voertuig is voorzien van een 3 fasen 4-polige elektromotor. Veel mensen denken dat een elektrische auto het niet kan halen bij een brandstofauto als het gaat om de prestaties, maar ook dit fabeltje heeft de fabrikant met de Tesla Roadster uit de wereld geholpen. De tweedehands Tesla Roadster levert een vermogen van maar liefst 251 pk / 185 kW.

De oudste Tesla Roadster is nog geen tien jaar oud

De Tesla Roadster is de oudste Tesla die er op de tweedehands automarkt te vinden is. De modellen Tesla Model S en Tesla Model X verschenen pas later. De gebruikte Tesla Roadster kan een bouwjaar hebben vanaf 2008, het jaar waarin de auto werd gepresenteerd. Hiermee zijn de allereerste modellen dus ook nog geen tien jaar oud. De productie van de Tesla Roadster liep door tot 2012. In dat jaar werd de opvolger, de iets kleinere Tesla Model S gepresenteerd. In de vier productiejaren werden er 2400 Tesla Roadsters gemaakt. Natuurlijk zijn deze niet allemaal in Nederland te vinden. Naast ons land werden deze voertuigen in nog dertig andere landen geleverd.

Uitstekende prestaties van de tweedehands Tesla Roadster

De gebruikte Tesla Roadster levert uitstekende prestaties. Het totale verbruik ligt op 2l / 100km equivalent en de topsnelheid ligt op 201 kilometer per uur. De auto is voorzien van een elektronische begrenzing. De tweedehands Tesla Roadster heeft nog geen vier seconden nodig om vanuit stilstand te sprinten naar de snelheid van 100 km/u.
Gaspedaal.nl / Tesla / Roadster