NL aanbod

EU aanbod

Rolls Royce Ghost Occasions

13 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Kijk ook eens naar 4 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Rolls-Royce Ghost

In 1906 werd de allereerste serie Rolls-Royce Silver Ghost al gemaakt, maar de Rolls-Royce Ghost is wel wat nieuwer. Als je een tweedehands Rolls-Royce Ghost wilt kopen, dan kan je bij Gaspedaal.nl gaan zoeken naar modellen vanaf 2010. Je hoeft geen eindjaar aan te geven, want de Rolls-Royce Ghost wordt nog steeds gemaakt. Het is dan ook een auto die goed in de smaak valt, waardoor er eigenlijk nog helemaal geen reden is om de productie te staken. De Rolls-Royce Ghost wordt gemaakt door het Duitse BMW Group. Zij namen de rechten over het merk over tijdens de opsplitsing van het merk in 1998. De andere helft, de rechten over dochteronderneming Bentley, kwam terecht bij het Duitse Volkswagen.

Een luxe en stijlvolle auto van Rolls-Royce

Als we zeggend dat de Rolls-Royce Ghost luxe en stijlvol is, dan sta je daar waarschijnlijk niet van te kijken. Dit is namelijk precies waar het merk bekend om staat. De voertuigen van Rolls-Royce zijn stuk voor stuk uniek, bijzonder en exclusief. Wie een tweedehands Rolls-Royce Ghost koopt weet dan ook zeker dat er gereden gaat worden in een auto die veel bekijks zal hebben. De basisprijs van de Rolls-Royce Ghost lag net onder de 260.000 euro. Tweedehands is de Rolls-Royce Ghost natuurlijk wel een stukje goedkoper.

Toch wel wat vergelijkbaar met BMW

Bij de overname van de rechten over Rolls-Royce nam BMW zich voor om de tradities van het merk voort te zetten. Het merk werd in 1904 opgericht als exclusief merk dat de duurste voertuigen op de markt zou brengen. Hier wilde BMW mee verder en de Rolls-Royce modellen, waaronder ook de Ghost, horen zeker nog tot de duurdere klasse. Toch zijn ze niet meer volledig exclusief te noemen, want er zijn in de Rolls-Royce modellen die door BMW Group werden gemaakt zeker kenmerken van de BMW te vinden. Zo is de tweedehands Rolls-Royce Ghost sterk verwant aan de gebruikte BMW 7-serie. Daarnaast kan je ook overeenkomsten zien met de Rolls-Royce Phantom occasions. Het is namelijk zo dat de Ghost onder de Phantom is gepositioneerd.

De prestaties van de tweedehands Rolls-Royce Ghost

De gebruikte Rolls-Royce Ghost is voorzien van een 6,6 liter V12 motor en levert een topsnelheid van maar liefst 250 km/u. De auto heeft 4,7 seconden nodig om te sprinten naar 100 km/u vanuit stilstand. Natuurlijk mogen we het vermogen ook niet vergeten. Je mag van de gebruikte Rolls-Royce Ghost een prestatievermogen verwachten van 563 pk / 420 kW.