NL aanbod

EU aanbod

Rolls Royce Phantom Occasions

16 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Rolls-Royce Phantom

De Rolls-Royce Phantom is al hard op weg naar de honderdste verjaardag. Het allereerste model werd namelijk al in het jaar 1925 op de markt gezet. Natuurlijk zijn er door de jaren heen nog veel meer generaties verschenen van dit populaire model van Rolls-Royce. Zo kan je bij GasPedaal.nl zoeken naar een relatief oude tweedehands Rolls-Royce Phantom, maar je kan ook gaan voor een gebruikte Rolls-Royce Phantom die nog relatief jong is. De nieuwste generatie wordt namelijk geproduceerd vanaf het jaar 2003. Natuurlijk zijn er wel verschillen te vinden tussen de edities van nu en die van toen, vooral omdat BMW nu verantwoordelijk is voor het produceren van de Rolls-Royce modellen.

De diverse generaties van de Rolls-Royce Phantom

Door de jaren heen zijn er steeds nieuwere en verbeterde versies verschenen van de Rolls-Royce Phantom. Als je een tweedehands Rolls-Royce Phantom wilt kopen, dan heb je de keuze uit de volgende specifieke uitvoeringen: Rolls-Royce Phantom I, de Phantom II, de Phantom III, de Phantom IV, de Phantom V, de Phantom VI en de Phantom 2003. De allereerste versie, die in 1925 werd gemaakt, moest de Rolls-Royce Silver Ghost opvolgen. De modellen van de Phantom werden gebouwd op twee verschillende locaties, namelijk in Springfield in Amerika en in Derby in het Verenigd Koninkrijk. Het Amerikaanse model werd steeds een jaar na de Britse versie op de markt gebracht. Dit model werd in eerste instantie de Rolls-Royce 40/50 New Phantom genoemd.

De overname door BMW

Rolls-Royce had Bentley als dochteronderneming. Na de splitsing in 1998 kwam Bentley bij Volkswagen terecht en BMW kreeg uiteindelijk de rechten over Rolls-Royce te pakken. Het was niet toegestaan om vóór 2003 een nieuwe Rolls-Royce te maken, dus BMW moest hier een tijdje mee wachten. Uiteindelijk werd er in 2002 een start gemaakt met de productie van een nieuwe Rolls-Royce en zo verscheen uiteindelijk de Rolls-Royce Phantom 2003, de eerste uitvoering door BMW en natuurlijk ook de eerste uitvoering met een afwijking in de benaming.

Een jongere tweedehands Rolls-Royce Phantom kopen

Je kan via Gaspedaal.nl natuurlijk op zoek gaan naar de echte oldtimers, maar je kan ook direct op zoek gaan naar een jongere gebruikte Rolls-Royce Phantom met een bouwjaar vanaf 2003. Deze modellen komen aan componenten voor ongeveer 15 procent overeen met de componenten die afkomstig zijn uit het gamma van BMW. Deze modellen zijn voorzien van een 6750 cc V12 motor die een prestatievermogen van 453 pk levert. Eind 2016 komt de allerlaatste Rolls-Royce Phantom van de band afrollen en komt er echt een einde aan een lange geschiedenis.