Renault Wind Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
20 resultaten

Tweedehands Renault Wind

De Renault Wind behoort in Nederland toch wel tot de minst bekende voertuigen van het Franse merk. Dit is ook niet heel vreemd. De 2-zits coupé-cabriolet kwam aan het einde van 2010 op de markt en uiteindelijk werd deze aan het begin van het jaar 2013 alweer van de markt gehaald. Hierdoor zijn er niet veel van te vinden, al kom je ze zeker wel tegen op GasPedaal.nl. Het model werd weer van de markt gehaald omdat deze niet de successen behaalde die ervan verwacht werden. Omdat de verkopen behoorlijk tegenvielen voor Renault, besloot het merk zich te gaan focussen op iets nieuws. De fabrikant zegt zelf dat de verkoopcijfers tegenvielen door de economische crisis.

Teveel concurrentie op de markt

Een te grote concurrentie op de markt bleek ook een probleem voor de Renault Wind. De occasions die met het model concurreerden enkele jaren geleden zijn dan ook nog steeds populair als gebruikte auto. We hebben het dan over de tweedehands Opel Tigra TwinTop, over de gebruikte Fiat 500C en de Peugeot 207 CC occasions. De Opel Tigra kwam ook in 2010 al op de markt en was direct populair, zeker onder de jongere generatie. Vervolgens kwam de Peugeot in beeld, waarna de verkoopcijfers van de Renault Wind helemaal terugvielen.

Diverse motoren in de modellen

Als je op zoek gaat naar een tweedehands Renault Wind, dan heb je de keuze uit twee benzinemotoren. Er zijn geen dieseluitvoeringen gemaakt. Je kunt kiezen uit een 1,2 liter benzinemotor met een vermogen van 100 pk en een 1,6 liter benzinemotor met een vermogen van 133 pk. Beide uitvoeringen zijn voorzien van een 5-versnellingsbak. Er zijn dan ook geen automaten te vinden, want deze werden ook niet optioneel beschikbaar gesteld.

Een goede uitrusting

De Renault Wind heeft zeker wel veel te bieden. Wanneer we kijken naar het basismodel, de tweedehands TCe 100 Dynamique, dan zien we dat deze een pook en stuurwiel van leder heeft, een goed audiosysteem en 16” wielen. De tweedehands Renault Wind Exception, een iets andere uitvoering, heeft onder meer ook een licht- en regensensor, een USB-uitgang en airconditioning. Deze heeft wielen van 17”. Het kopen van een tweedehands Renault Wind is geen goed idee voor mensen die langer dan 1.90 m zijn. Zij zullen snel het hoofd stoten aan het dak, vooral omdat de stoelen hoog geplaatst zijn terwijl het dak juist laag is. De tweedehands Renault Wind is vooral opvallend door de afwijkende dakconstructie.

Populaire zoekopdrachten

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.