Occasions Leeuwarden

Er valt veel te zeggen en te vinden van Leeuwarden. De hoofdstad van de provincie Friesland kent een rijke historie en staat bol van de bezienswaardigheden en wetenswaardigheden. Het is zeker niet toevallig dat juist Leeuwarden in 2018 Culturele hoofdstad van Europa mocht zijn. Dat de start- en finishplaats van de roemruchte Friesche Elfstedentocht ook een rijk aanbod occasions heeft is wellicht minder bekend. Je mag van GasPedaal.nl aannemen dat het meer dan de moeite waard is om te zoeken op occasions Leeuwarden.

Zoek occasions in Leeuwarden

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Je hoeft niet ver te zoeken

Het klinkt voor mensen uit het zuiden en midden van ons land wat raar, maar als je op zoek gaat naar occasions in Leeuwarden hoef je niet ver te zoeken. De meeste bekende merkdealers en universele autobedrijven bevinden zich binnen een straal van een paar kilometer rondom het moderne winkelhart en het oude centrum van de stad. Er is op die locaties gratis parkeergelegenheid en ook met de bereikbaarheid zit het wel snor. Het rustige Friesland heeft nog niet zoveel te maken met verkeersinfarcten en eindeloos lange files. Kortom, zeker als je al aardig weet wat je voor tweedehands auto zoekt, is de kans van slagen in de hoofdstad van Friesland erg groot.

Maak goede service- en garantie-afspraken

De belangrijkste redenen waarom de meeste mensen het liefst een occasion in de buurt van hun woonplaats willen kopen, zijn de service en garantie. Daar valt natuurlijk wel iets voor te zeggen. Mocht er wat aan je pas gekochte occasion mankeren, dan wil je wel graag dat dat kosteloos en vakkundig wordt opgelost. Dat is natuurlijk alleen van toepassing als er bij de aanschaf goede schriftelijke afspraken gemaakt zijn over een bepaalde periode waarin je recht hebt op bepaalde service en garantie.

Bij de oudste en goedkoopste tweedehands auto’s beperkt dat zich vaak tot garantie tot aan de deur. Maar dat stukje ‘aftersales’ is in veruit de meeste gevallen echt een belangrijk aandachtspunt. Of je nu een tweedehands auto in Leeuwarden, Maastricht of Zwolle koopt, vraag goed na of je aanspraak maakt op service en garantie, hoe lang die periode duurt en wat er precies onder die servicevoorwaarden en garantiebepalingen valt. Meestal zijn dat vaste bepalingen vanuit de dealerorganisatie of vanuit de Bovag.

Let op de voorwaarden

Koop je een occasion bij een officiële merkdealer elders in het land, dan kun je voor de service en het onderhoud gewoon terecht bij de dichtstbijzijnde dealer. Daar zijn vaste afspraken over gemaakt. Bij universele autobedrijven ligt dat meestal iets anders. Koop je bijvoorbeeld een auto bij een willekeurig autobedrijf in Leeuwarden, dan is het vaak niet zo dat je voor service en garantiegevallen uit kan wijken naar een universeel autobedrijf bij jou thuis op de hoek. Voorkom narigheid achteraf en maak daar goede afspraken over. Kijk bijvoorbeeld even of een autobedrijf bij de Bovag of andere brancheorganisatie is aangesloten en wat die ter bescherming van de consument als service- en garantie geregeld hebben.

Occasion Leeuwarden kopen: grote kans!

Als je al die zaken waar je bij aankoop van een occasion op moet letten leest, zou de indruk kunnen ontstaan dat je maar beter een nieuwe auto kunt kopen. Bij GasPedaal.nl weten we wel beter. De aanschaf van een tweedehands auto die aansluit op jouw persoonlijke wensen en budget is een prima investering. Maar omdat het vaak toch om een behoorlijk bedrag gaat, waarschuwen wij graag waar je zoal op moet letten. Ga lekker op autojacht in het mooie Leeuwarden en de kans is groot dat je jouw nieuwe tweedehands auto mee naar huis neemt!

Zoek occasions in Leeuwarden

Op zoek naar een occasion in een nabijgelegen plaats?

Assen
Drachten
Sneek
Provincie Friesland