NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Stationwagon Occasions

31.587 occasions gevonden

Op zoek naar een stationwagen occasion? Of je nou een zuinige, goedkope, elektrische, kleine of ruime stationwagon zoekt, Gaspedaal.nl heeft ze allemaal voor je verzameld. Op deze pagina zoek jij naar het ruimtewonder dat voldoet aan al je eisen en wensen. Vergelijk verschillende modellen en kom zo tot de ultieme auto om jou en je gezin (of bagage) op te trakteren. Lees ook onze tips voor het vinden van de juiste stationwagon!

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Is het ?stationwagen? of ?stationwagon??

Net als de aloude vraag ?Is het ?wesp? of is het ?weps??? houdt ook de vraag of we spreken van een stationwagon of een stationwagen de gemoederen bezig. Officieel vindt dit type auto zijn oorsprong in Amerika, waar de naam stationwagon of stationcar aan de auto werd gegeven. Inmiddels is de term ?ver-Nederlandst? en wordt ook ?stationwagen? alom geaccepteerd. Maar als je echt veilig wilt zitten, noem je het gewoon een station. Wel op zijn Engels uitspreken, natuurlijk.

Beste stationwagen occasion

Wat is de beste stationwagen occasion voor jou? Dat hangt er helemaal van af wat je precies zoekt. Wil je de ultieme Autobahn-knaller? Dan is een Audi RS6, BMW M5 Touring of Mercedes-Benz E63 (S) AMG Estate de auto voor jou. De meeste mensen zullen echter wat praktischer ingesteld zijn. Dan is het maar net de vraag welk(e) praktisch(e) aspect(en) je belangrijk vindt.

Elektrische stationwagon

Terwijl elektrische SUV?s als paddenstoelen uit de grond schieten, is de markt van de elektrische stationwagon behoorlijk beperkt. Fabrikanten zien nu eenmaal dat de meeste mensen fan zijn van een auto die ?hoog op de pootjes? staat. Wie dus per se een elektrische stationwagon wil, moet goed zoeken.

Zuinige stationwagen

Een model dat puur door de stekker gevoed wordt, is dus lastig te vinden. Wie echter een zuinige stationwagon wil, kan ook voor andere opties gaan. Een hybride stationwagon bijvoorbeeld. De toevoeging van de brandstofmotor geeft je gelijk flink meer keuze. En dankzij de elektromotor hoef je (onder de juiste omstandigheden) veel minder te tanken.

Goedkope stationwagen

Waarom maximaal besparen op verbruik als je ook (deels) kunt besparen op de aanschafprijs? Een goedkope stationwagen kun je al voor enkele honderden euro?s voor je deur hebben staan. Verwacht daar natuurlijk niet te veel van. Wat je op zo?n occasion bespaart in aanschaf, betaal je vaak achteraf terug in reparaties. Onze tip: Stel een maximumprijs in en sorteer de tweedehands stationwagons op bouwjaar en daarna kilometerstand voor de jongste en minst gebruikte exemplaren binnen je budget. Zoek je een relatief goedkope stationwagen die ook wat voordeliger in het gebruik is? Lees dan vooral hieronder verder.

Kleine stationwagen

Een ruimtewonder dat je ook in compacte parkeerplaatsen kwijt kunt? Een kleine stationwagen combineert compacte buitenmaten met ruime laadmogelijkheden. En dat is niet de enige reden om voor zo?n handige occasion te kiezen. Een kleine stationwagen is lichter dan zijn grotere broers, en dat zie je terug in het verbruik en de wegenbelasting. Dus als je gewoon wat meer ruimte nodig hebt maar niet per se enorme vrachten hoeft te vervoeren, overweeg dan zeker een kleine stationwagen. Je portemonnee zal je dankbaar zijn. Enkele tips:

Ruime stationwagen

Je betaalt er per kilometer wat meer voor, maar een ruime stationwagen geeft je daar veel voor terug. Over het algemeen blinken deze occasions uit in rijcomfort door hun lange wielbasis en grote binnenmaten. En natuurlijk kun je er veel in versjouwen. Ze hoeven niet duur in aanschaf te zijn. In het gebruik betekent meer omvang echter meestal meer gewicht en meer brandstofverbruik. Toch je zinnen gezet op een ruime stationwagen? Laat je inspireren door ons lijstje: