Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
55832 resultaten

Stationwagon occasions

Wist jij dat ruim een kwart van alle nieuw verkochte auto’s een stationwagen is? Het is dan ook niet vreemd dat de stationwagon occasion bijzonder populair is bij een breed publiek. Vrijwel alle bekende merken hebben zo hun paradepaardje in dit segment, maar één ding hebben ze gemeen. Een stationwagon geeft je een zee aan ruimte. Het is feitelijk een comfortabele gezinsauto en bestelwagen in één. GasPedaal.nl zet wat aandachtspunten voor jou op een rij.

De voordelen van een stationwagon occasion

Er zijn talloze redenen om bij de aanschaf van een tweedehands auto te kiezen voor een stationwagon. Sommigen vallen voor de sierlijke en lang doorlopende daklijn en het stoere uiterlijk, maar veruit de meeste mensen vallen bij de aanschaf van een stationwagen occasion toch wel voor het surplus aan ruimte. Dit type auto heeft altijd vijf deuren, inclusief de achterklep. Dat is natuurlijk heel handig voor het in- en uitstappen van alle inzittenden, maar dat is ook gedaan om de bagageruimte achterin de auto optimaal te kunnen benutten. Als je rondstruint in het occasionaanbod van GasPedaal.nl zul je dat ook zien. De rugleuning van achterbank van dit type auto is altijd in zijn geheel of gedeeltelijk neer te klappen. Daardoor maak je van de stationwagon occasion dus feitelijk een soort bestelwagen. Handig voor de boodschappen, voor de vakantiespullen of om grote spullen te vervoeren. Je hebt hierdoor dus ook minder snel een aanhangwagen nodig als je even naar de bouwmarkt of de milieustraat moet.

Zijn er ook nadelen?

Bij de lofzang over stationwagon occasions mogen we zeker ook niet voorbijgaan aan de minpuntjes. Zo heeft dit type auto altijd een behoorlijke lengte en dat maakt het wat lastiger met inparkeren. Als het je eerste tweedehands stationwagon wordt moet je daar zeker even aan wennen. Ander klein nadeel kan zijn dat een stationwagon meestal in de zwaardere gewichtsklasse valt. Je zult dus meer wegenbelasting moeten gaan betalen. In het verleden was het bovendien zo dat stationwagons vanwege hun zwaardere motor ook automatisch meer brandstof gebruikten. Met de nieuwste generatie zuinige motoren en hybride uitvoeringen is dat vrijwel niet meer aan de orde. Bovendien zijn stationwagons ook als te koop. Al is het aanbod in handgeschakelde uitvoeringen wel aanmerkelijk groter. Dat de meeste stationwagon occassions voorzien zijn van een (turbo)dieselmotor kan met de aangescherpte milieuregels op de langere termijn een probleem worden. Steeds meer oudere en de meest vervuilende diesels worden nu al uit het centrum van diverse steden in binnen- en buitenland geweerd. De verwachting is dan ook dat diesels meer en meer uit het straatbeeld gaan verdwijnen.

Redenen genoeg om een stationwagon te kopen

Je ziet wel dat er meer voor- dan nadelen zijn bij het kopen van een stationwagon occasion. Het ligt er natuurlijk aan waar je de auto het meest voor gaat gebruiken, maar let er even op of de auto die jij op het oog hebt is voorzien van een (afneembare) trekhaak. Soms zijn er ook nog handige accessoires, zoals dakdragers bij de koop inbegrepen. Dat kan met name voor fervente wintersporters heel handig zijn.

Er is keuze genoeg

Over smaak valt niet te twisten en dat geldt zeker ook bij de aanschaf van een stationwagon occasion. Zoals gezegd, vrijwel ieder merk heeft van zijn meest populaire types wel een al even aantrekkelijke stationwagon-uitvoering. De keuze is dus aan jou. Zweer je bij Ford, Renault of Opel of ben je helemaal weg van [Citroën], Peugeot of Nissan? Op www.gaspedaal.nl kom je ze allemaal tegen. Wij wensen je veel succes bij je zoektocht naar de juiste stationwagon occasion. Alvast heel veel rijplezier met je nieuwe aanwinst!

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.