Opel Rekord Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
15 resultaten

Tweedehands Opel Rekord

De Opel Rekord behoort tot de modellen van Opel die bijzonder lang in productie zijn geweest. De eerste uitvoering werd namelijk gemaakt in 1953 en de laatste werd gemaakt in 1986. De Opel Rekord werd niet alleen in Duitsland vervaardigd, maar een groot deel werd ook in België gemaakt. Er werden er in totaal meer dan tien miljoen gemaakt in deze jaren, en dat zijn er natuurlijk erg veel. Het is dan ook niet zo dat we het hier hebben over een uniek model van Opel, maar zeker wel over een geliefd model van de Duitse fabrikant. De tweedehands Opel Omega is de opvolger van de Opel Rekord, welke in eerste instantie op de markt werd gezet als de Opel Olympia Rekord.

De verschillende modellen

Er zijn in totaal acht verschillende uitvoeringen verschenen van de Opel Rekord, en van veel van deze modellen zijn er zeker nog occasions te vinden via GasPedaal.nl. De tweedehands Opel Olympia Rekord was de eerste uitvoering. Deze werd gemaakt van 1953 tot 1957. De gebruikte Opel Rekord P1 werd het tweede model, gemaakt tussen 1957 en 1960, en deze werd opgevolgd door de Opel Rekord P2, die tussen 1960 en 1963 werd geproduceerd. Hierna volgden de uitvoeringen die met letters werden aangevuld. De Opel Rekord A werd geproduceerd van 1963 tot 1965 en de Opel Rekord B van 1965 tot 1966. Dit is het model dat het kortst werd gemaakt, en is dan ook het meest bijzonder als occasion. De tweedehands Opel Rekord C werd gemaakt van 1966 tot 1972 en al voordat de productie van deze variant werd gestaakt werd er ook alweer een opvolgend model geproduceerd. De Opel Rekord D werd namelijk al vanaf 1971 gemaakt en de productie liep door tot 1977. Tussen 1977 en 1986 werd de laatste versie gemaakt. Dit is de tweedehands Opel Rekord E.

Jaarlijkse aanpassingen

De tweedehands Opel Rekord is als occasion erg populair, maar ook als nieuwe auto deed deze het erg goed. Dit had vooral ook te maken met het feit dat Opel ervoor koos om het model dat in productie was ieder jaar aan te passen naar de nieuwe trends op de markt. Hierdoor hoefde er nooit een compleet nieuwe auto ontworpen te worden, maar bleef de Opel Rekord altijd modern.

Veel occasions

Van de Opel Rekord zijn nog veel occasions te vinden. De auto is dan ook bijzonder robuust en wordt beschouwd als zeer betrouwbaar. De auto’s hebben weinig onderhoud nodig en blijven vasthouden aan de goede kwaliteit waarmee zij geleverd werden. Dit is dan ook direct de enorme kracht van de Opel Rekord occasions.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.