NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Opel Corsa E Occasions

435 occasions gevonden

Een Opel Corsa-e occasion is de elektrische variant van de Opel Corsa. Deze hatchback zelf is al in productie sinds het begin van de jaren ‘80, maar een elektrisch model zag in 2020 het levenslicht. Opel heeft ernaar gestreefd om de Corsa-e zoveel mogelijk te laten lijken op de originele Corsa en dat is uitstekend gelukt. Afgezien van enkele logo’s en het wieldesign is hij niet van een benzine- of dieselvariant te onderscheiden.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 64 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Gelijkenis Corsa en Opel Corsa-e

Opel is onderdeel van het PSA-concern, waartoe ook Peugeot en Citroën behoren. Al deze fabrikanten hebben er zeer bewust voor gekozen om elektrische varianten van bestaande modellen vrijwel onherkenbaar te maken. Dit omdat PSA elektrische modellen inmiddels net zo gewoon vindt als een auto die door benzine of diesel wordt aangedreven. Onderhuids is de gelijkenis eveneens treffend: de accu zit onder de motorkap voorin en het opladen gaat via dezelfde klep waar anders de tankdop onder zit.

Degelijk interieur Opel Corsa-e


Het interieur van de Opel Corsa-e is, zoals dat hoort bij Opel, zonder opsmuk en prima uitgerust. De auto beschikt over een goed bedienbaar touchscreen dat in het midden staat, met ondersteuning van een ander digitaal instrumentarium. Het is uitstekend bedienbaar en weinig spectaculair, maar dat past goed bij het alledaagse karakter van deze auto. Met een kofferbak van 309 liter is er voldoende ruimte voor de nodige bagage. Een echte vakantieauto voor een groot gezin is de Corsa nooit geweest en daar brengt de Opel Corsa-e occasion geen verandering in. Voor andere doeleinden is het model echter perfect.

Prima actieradius elektrische Opel Corsa


Ook de actieradius van de Opel Corsa-e is ronduit degelijk te noemen: net iets meer dan 300 kilometer is voor deze auto meer dan voldoende en zeer concurrerend als je kijkt naar andere elektrische hatchbacks van deze afmetingen. Vind je een Opel Corsa-e occasion met een driefasenlader, dan verloopt het opladen ook nog eens bijzonder rap op wisselstroom. Dit alles zorgt ervoor dat een Opel met de Corsa-e geslaagd is in zijn opzet: een alledaagse, elektrische hatchback die precies doet wat hij moet doen en moeiteloos opgaat in het toch al ruime assortiment van de Duitse fabrikant.

Prijzen Opel Corsa-e occasions


Natuurlijk zal het nog wel even duren voordat de elektrische variant goedkoper is dan een door benzine of diesel aangedreven broertje, maar wie zoekt naar een betaalbare en goede elektrische hatchback, zal zeker eens een proefrit moeten maken in één van de vele beschikbare Opel Corsa-e occasions. De prijzen zijn in de regel uitstekend te noemen voor iemand die op zoek is naar een elektrische auto. Wie niet te veel wil betalen, maar wel graag de voordelen van elektrisch rijden wil ervaren, zal met een Opel Corsa-e occasion een perfect model in huis halen.

Concurrentie Opel Corsa-e


Elektrische hatchbacks zijn in opmars en dat is ook al een tijdje te merken op de occasionmarkt. De concurrentie voor de Corsa-e is behoorlijk, maar de kleine Opel onderscheidt zich echt door zijn onopvallende karakter. Dat is wel anders bij bijvoorbeeld een Honda E, die alles kan wat een Corsa kan, maar duidelijk is gemaakt om gezien te worden. Daarom is de Peugeot e-208 als PSA-broeder misschien wel de beste concurrent. Ook dit model is volledig gelijk aan de ‘gewone’ 208 en levert niets in op het gebied van gebruiksgemak of bagageruimte.