NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Mercedes Benz Sprinter Occasions

2.062 occasions gevonden

De Mercedes-Benz Sprinter is de grootst verkrijgbare bestelwagen die je bij het Duitse automerk kunt kopen. De eerste generatie van de Sprinter debuteert in 1995 en wordt in samenwerking gemaakt met de Volkswagen Crafter. Sindsdien zijn er nog twee generaties van de Sprinter gekomen: de tweede generatie wordt gelanceerd in 2006, terwijl de derde en huidige generatie volgt in 2019. Dit is tevens de eerste versie van de Sprinter die ook geleverd kan worden met voorwielaandrijving ? daarvoor was de bedrijfswagen standaard verkrijgbaar met achterwielaandrijving, of optioneel met vierwielaandrijving.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Mercedes Sprinter zet al drie generaties de toon

Het succes van de Mercedes Sprinter is onder meer te verklaren aan de veelzijdigheid van het model. Buiten de verschillende vormen van aandrijving om kan de Sprinter op allerlei manieren worden samengesteld om zo aan de wensen van de klant te voldoen. Neem bijvoorbeeld de afmetingen: in zijn kleinste vorm is de Sprinter 5 meter lang en 2,5 meter hoog, maar de grootste uitvoering is meer dan 7 meter lang en 3 meter hoog. Daarbij beschikt deze Mercedes-Benz over voorbeeldig rijgedrag en een verbluffende wendbaarheid, waardoor hij in binnensteden goed uit de voeten kan.

Een Sprinter voor ieder doeleinde

De Mercedes Sprinter behoort tot de meest populaire modellen in zijn klasse en dat is niet zonder reden. Wie de bestelwagen wil kopen, heeft daarbij de keuze uit tal van opties. Het basismodel heeft enkel een voorste zitrij en een ruime laadruimte waar een paar duizend kilogram aan vracht mee vervoerd kan worden. Ook is de Sprinter verkrijgbaar met een dubbele cabine en zijn meerdere hoogte en lengte maten beschikbaar. Bovendien kan de Sprinter onder meer geleverd worden in een personenversie, een pick-up variant en zijn er verschillende camper configuraties te vinden. De Sprinter is tevens populair als rolstoelauto, bakwagen en oplegger.

De Mercedes Sprinter is vooral geleverd met achterwielaandrijving, maar bij de introductie van de derde generatie is ook voorwielaandrijving een mogelijkheid. Voor bestuurders die naast de gebaande paden komen, is vierwielaandrijving een handige optie. Als je een Sprinter occasion wilt kopen, zul je voornamelijk dieselmotoren tegenkomen. Deze hebben tot wel 190 pk en veel trekkracht om ook wanneer volgeladen met goederen in rap tempo van A naar B te rijden. De Mercedes is echter eveneens geleverd met motoren die rijden op benzine en aardgas. Sinds 2020 is er ook een volledig elektrische eSprinter op de markt.

De Mercedes-Benz Sprinter als occasion

Als je een tweedehands Sprinter wilt kopen, heb je geen groot budget nodig. Het aanbod aan Sprinter occasions is namelijk enorm en dus zijn de prijzen competitief. Voor minder dan 5.000 euro heb je al te maken met een gevarieerd aanbod: hier vind je exemplaren van de eerste generatie in allerlei soorten en maten, maar ook Sprinters van de tweede generatie met een hoge tellerstand. Een bedrag van 10.000 euro levert je een jongere Mercedes Sprinter in een betere staat op. Een bedrijfswagen als de Sprinter kan flink wat gebruikssporen hebben, dus vaak geldt dat hoe meer je voor vergelijkbare exemplaren moet betalen, hoe beter deze er aan toe zijn.

Het duurst zijn de meest recente Sprinter modellen van de derde generatie. Met ongeveer 50.000 euro kun je nagenoeg iedere soort Mercedes Sprinter kopen. Voor dergelijke bedragen vind je de best uitgeruste modellen, veelal in de grootst mogelijk afmetingen. Overigens is een behoorlijk deel van de Mercedes Sprinter occasions uitgerust met een automatische versnellingsbak. Alternatieven voor de Sprinter zijn de Volkswagen Crafter en Renault Master, welke beide ook verkrijgbaar zijn met een volledig elektrische aandrijflijn.

Meer Mercedes benz Sprinter modellen

Bekijk ook Mercedes benz Sprinter occasions of meer informatie over de Mercedes benz Sprinter op AutoTrack en Mercedes benz Sprinter occasions op AutoWereld.