Mercedes-Benz B-klasse Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
1770 resultaten

Tweedehands Mercedes-Benz B-klasse

De in 2005 geïntroduceerde B-klasse was gebaseerd op de tweede generatie A-klasse, had een langere wielbasis en een langere carrosserie, maar een eigen, wat beter gelukte vormgeving. De eerste generatie B-klasse werd geleverd met louter viercilinders, vier benzinemotoren, twee diesels en een aardgasversie. De meeste kopers kozen voor een handgeschakelde versnellingsbak, maar er was ook een cvt-versie (continu variabele transmissie) beschikbaar.
De tweede generatie B-klasse (2011) werd 9 cm lager en 5 cm langer dan zijn voorganger en werd qua kwaliteit van het interieur en technische betrouwbaarheid verbeterd. De auto had eerst een 1,6-liter benzinemotor of een 1,8-liter diesel, beide leverbaar in twee vermogensvarianten, in 2012 aangevuld met een 2,1-liter dieselmotor en in 2013 met een 2,0-liter viercilinder aardgasmotor. Kopers konden kiezen uit een handgeschakelde zesbak of een zeventraps automaat. In 2014 kreeg de B-klasse een facelift en in 2015 volgde de volledig elektrische Electric Drive, met een 180 pk sterke elektromotor.

Mercedes B-klasse

De B-klasse is een gewilde occasion; dat kan te maken hebben met het feit dat hij, net als de A-klasse, Mercedes rijden bereikbaar maakt voor een doelgroep die dat anders niet zou kunnen. Bovendien is hij ruim, rijdt hij comfortabel en is hij degelijk en netjes afgewerkt. De tweede generatie staat bekend om bovengemiddeld veel problemen met de elektronica – een grondige check van de onderhouds- en reparatiehistorie is dus een must. Het aanbod is groot en de occasionprijzen liggen relatief hoog. Dat heeft veel te maken met het feit dat vrijwel elke B-klasse anders is uitgerust (zoals bij vrijwel elke Mercedes het geval is). Goed en kritisch zoeken is dus het motto. Concurrenten van de B-klasse zijn onder meer de Citroën C4 Picasso, Volkswagen Golf Plus (en [Volkswagen/@SportsVan), Renault Scénic en Ford C-Max.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.