Hymer Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
22 resultaten

Tweedehands Hymer

Hymer is een succesvolle onderneming uit Duitsland die werd opgericht door Erwin Hymer. Deze Duitse ondernemer richtte Hymer Group op in het jaar 1957 om in de toekomst campers en caravans te gaan produceren. Het bedrijf is gevestigd in Bad Waldsee en in dit grote hoofdkantoor is ook alles te vinden dat aan de basis ligt van het geheel eigen merk van de onderneming, Hymer AG. De onderneming is zo betekenisvol in de wereld van kamperen dat er in het jaar 2007 een complete straat naar werd vernoemd, of eigenlijk naar de eigenaar, op het moment van de opening van de camper outlet. Dit was de allereerste camper outlet ter wereld.

Eindeloos veel merken van Hymer

Hymer is een onderneming die door de jaren heen sterk is blijven ontwikkelen. Uiteindelijk zijn er maar liefst negen Duitse merken te vinden die vallen onder de Hymer Group en deze merken worden aangevuld met het merk Solifer uit Zweden en het Italiaanse merk Laika. De negen Duitse merken die zich mogen rekenen tot de merken van Hymer Group zijn TEC, SunLight, Carado, Dethleffs, LMC, Eriba, Niesmann + Bischoff, Bürstner en natuurlijk het merk Hymer zelf. Het is dan ook niet vreemd dat vrijwel iedere Duitse fan van kamperen heel goed bekend is met de kwaliteiten van Hymer. Daarnaast gaan de campers en caravans van dit bedrijf letterlijk de hele wereld over.

Een scala aan eigen modellen

Hymer heeft een behoorlijke collectie campers en caravans op de markt weten te zetten. Binnen de ruime collectie zijn onder meer vans, full-integralen, semi-integralen, bussen en alkoven te vinden. Iedere uitvoering heeft van Hymer een eigen naam gekregen. Onder de meest populaire modellen vinden we onder meer de tweedehands Camp SL en de Camp CL, de B-Klasse CL en de B-Klasse SL, de Tramp SL en de Tramp CL, de tweedehands Exsis-l en de gebruikte Magic Van. Door de jaren heen is vooral aan de series binnen de B-klasse goed te zien dat de inspiratie van alle kanten komt. De tweedehands modellen van het eerste uur, bijvoorbeeld uit bouwjaar 1988, vinden de inspiratie in de tweedehands Opel Blitz en de gebruikte Mercedes-Benz, maar de opvolger vond weer de basis in de tweedehands Fiat Ducato. Er werden door de jaren heen ook diverse onderstellen gebruikt, onder meer ook van de tweedehands Mercedes-Benz Sprinter, de gebruikte Renault Master en de Ford Transit occasions.

Bedenker van de Van

De van is niet meer weg te denken uit het beeld op campings en kampeerterreinen. Hymer is de bedenker van de van en zorgde er later voor dat deze buscamper gaandeweg moderner werd gemaakt. Zo kwam bijvoorbeeld de tweedehands TuningVan op de markt van Hymer. Op Gaspedaal vind je natuurlijk ook diverse concurrenten, zoals de Volkswagen California occasions en de gebruikte Mercedes Marco Polo.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.