NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Ford USA Occasions

4 occasions gevonden

Ford USA is de aanduiding voor de Amerikaanse tak van het merk. Het betreft daarmee de originele vorm van het bedrijf ? eind jaren ?60 lanceert de autofabrikant uit Detroit namelijk pas de divisie die zich op Europa richt. Wie op Gaspedaal.nl op zoek gaat naar occasions van Ford USA zal vooral klassiekers of moderne varianten van langlopende modellijnen tegenkomen, zoals bijvoorbeeld de Bronco of de Mustang.

Kijk ook eens naar 251 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Ford USA

Ford wordt in 1903 opgericht door Henry Ford. Waar veel automerken uit die tijd vooral luxe vierwielers maken voor de welvarende stand, richt Ford zich op de gewone mens. Die strategie werpt al gauw zijn vruchten af. Naarmate het bedrijf groeit en overzeese expansie plaatsvindt, komt het tot de conclusie dat men in Europa niet dezelfde smaak heeft als in het thuisland. In 1967 wordt Ford Europe opgericht, waarna een duidelijke tweedeling ontstaat in het gamma. Het onderscheid wordt onderstreept op Gaspedaal.nl met de categorie Ford USA, die enkel de Amerikaanse modellen vertoont.

Niche


De Europese tak van Ford is zonder meer de populairste divisie van de Amerikaanse autofabrikant, maar voor Ford USA is in Nederland veel liefde. Dat is niet zonder reden, het aanbod bestaat uit karakteristieke modellen als de Bronco, de F-150 en de iconische Mustang. Het zijn auto?s voor echte liefhebbers.

Ford USA occasions


Ford heeft door de jaren een grote variatie aan auto?s ter wereld gebracht. Wie op Gaspedaal.nl zoekt naar Amerikaanse modellen van Ford, zal een beperkte selectie tegenkomen. Hieronder zie je welke occasions van het merk je er kunt vinden:

  • Ford Bronco: De Bronco is een robuuste SUV die al sinds 1965 in het gamma van Ford te vinden is. Hij is verkrijgbaar als drie- en vijfdeurs model. De meest recente generatie van de capabele off-roader stamt uit 2020.

  • Ford Edge: Ford lanceert in 2006 een geheel nieuw model in de vorm van de Edge. Het gaat om een middelgrote crossover die in de catalogus van het merk tussen de Escape en de Explorer komt te staan.

  • Ford Escape: De Escape is een compacte crossover die sinds 2000 over vier generaties is gebouwd. Met de introductie van de derde generatie in 2012 wordt de Escape samengevoegd met de Kuga, die we in Europa kennen als een van de kleinere crossovers van het merk.

  • Ford Explorer: De Explorer is een middelgrote SUV die zijn debuut maakt in 1990. Sindsdien zijn er liefst zes generaties van de SUV verschenen. In het gamma van Ford staat hij pal onder de Expedition, de grootste en ruimste auto van het merk.

  • Ford F-150: De F-150 is een van de drijvende krachten achter het succes van Ford. Sterker, de F-reeks is de populairste modellijn van de autofabrikant. De pickup is sinds zijn lancering in 1975 in allerhande uitvoeringen verschenen en wordt bijgestaan door ?Heavy Duty? varianten in de vorm van onder meer de F-250 en F-350.

  • Ford Fairlane: De Fairlane geldt van 1955 tot en met 1970 als het vlaggenschip van het merk. Gedurende die periode verschijnt hij o.a. als cabriolet, sedan en stationwagon. Bovendien kent de iconische Crown Victoria zijn oorsprong in dit model en is het de voorloper van de Torino.

  • Ford Mustang: Een van de meest herkenbare auto?s ter wereld wordt in 1965 geboren onder de hoede van Ford. De Mustang is inmiddels aan zijn zesde generatie toe en er zijn talloze varianten geproduceerd, van de krachtige Mach 1 tot de ronduit krankzinnige GT500.

  • Ford Thunderbird: De Thunderbird is een statige personenauto die tussen 1955 en 2005 over elf generaties gebouwd. In die tijd is hij verschenen als coupé en cabriolet.


Elektrische Ford USA occasions


Ford is druk bezig met het elektrificeren van het modellengamma. Zo is er een praktische en veelzijdige crossover verschenen in de vorm van de ? in Nederland goed verkrijgbare ? Mustang Mach-E. Ook kun je met de F-150 Lightning tegenwoordig een volledig elektrische pickup krijgen bij het merk.

Alle Ford USA modellen