NL aanbod

EU aanbod

Occasions

0 occasions gevonden

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Ford USA Explorer

De tweedehands Ford USA Explorer is op de tweedehands markt vooral geliefd om de enorme betrouwbaarheid. Natuurlijk heeft deze SUV van het Amerikaanse merk nog veel meer te bieden dan enkel een uitstekende betrouwbaarheid. In 1993 kwam de Ford USA Explorer voor het eerst naar de Europese markt. De autofabrikant uit de Verenigde Staten stond vooral bekend om de designs met de robuuste kenmerken en de Ford USA Explorer past helemaal binnen dit beeld van het merk. De terreinwagen heeft een stoer offroad uiterlijk. De tweedehands Ford USA Explorer modellen zijn optioneel voorzien van inschakelbare 4wd.

Inspiratie uit de pick-up

Amerikanen kunnen niet zonder pick-up trucks. Waar de Europeanen meer houden van sportieve wagens houden de Amerikanen toch echt van offroad vehicles. De Ford USA Explorer is gemaakt naar Amerikaanse standaarden en de inspiratie voor het ontwerp werd gevonden in een pick-up. De tweedehands Ford Ranger zorgde namelijk voor de inspiratie voor het maken van de Ford USA Explorer. De motoren die te vinden zijn in de Ford USA Explorer occasions zijn overigens niet afkomstig uit Amerika, maar uit de Ford fabriek die gevestigd is in Keulen. Het gaat om 4.0l V6 motoren met een vermogen van 155 pk.

De tweede Generatie Ford USA Explorer occasions

De Ford USA Explorer occasions uit de tweede generatie zijn bij GasPedaal.nl te vinden uit de bouwjaren 1995 tot 2001. Deze tweedehands modellen zijn voorzien van verschillende motoren. Er werd bijvoorbeeld een V8 motor aan de keuze toegevoegd. Deze levert een vermogen van 210 pk. Daarnaast werd ook de V6 motor nog steeds gebruikt in deze generatie. Deze tweede generatie zorgde voor tegenvallende verkoopcijfers op de Europese markt en dit deed Ford ertoe besluiten om de Ford USA Explorer niet meer te verkopen via Europese merkdealers.

De laatste generaties

Het is toch zeker niet bij twee generaties van de Ford USA Explorer gebleven. Uiteindelijk werd de derde generatie geproduceerd van 2002 tot en met 2005 en in 2006 werd er direct een start gemaakt met de productie van de vierde generatie. Een tweedehands Ford USA Explorer kopen kan dus uit maar liefst vier verschillende generaties. Daarnaast werden vanaf de derde generatie wel alle 3-deurs modellen geschrapt en verruild voor 5-deurs modellen en in 2007 werd er een extra variant aan het assortiment toegevoegd. Dit is de tweedehands Ford Explorer Sport Trac. Deze uitvoering wordt gezien als de pick-up variant van de gewone Ford USA Explorer.

Gaspedaal.nl

 / 

Ford USA

 / 

Explorer