Ferrari Enzo Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
1 resultaten

Tweedehands Ferrari Enzo

Het Italiaanse automerk Ferrari werd opgericht door voormalig Alfa Romeo (test)coureur Enzo Ferrari. We hoeven je dan ook niet uit te leggen hoe de Ferrari Enzo aan de naam is gekomen. We hebben het hier over een 12 cilinder midden motor sportwagen die voor het eerst in 2002 werd gepresenteerd. Veel werden er niet van gemaakt, namelijk 400 in totaal, en dat betekent dat het toch wel flink mazzel hebben is als je er eentje kunt vinden via GasPedaal.nl. Merkoprichter Enzo heeft natuurlijk een verleden in de Formule 1 en hier werd ook rekening mee gehouden tijdens het ontwerp- en productieproces van de gebruikte Ferrari Enzo. Deze is namelijk met behulp van de technologieën uit de Formule 1 wereld vervaardigd.

Overeenkomende en verbonden modellen

De tweedehands Ferrari F50 is de directe voorganger van de Ferrari Enzo. Dit model zelf vormde dan weer de inspiratie voor de latere Ferrari FXX en de Ferrari F430. De gebruikte Ferrari P4/5 by Pininfarina vindt ook de basis in de Ferrari Enzo. Ook het bekende zusterbedrijf van Ferrari, Maserati, maakte dankbaar gebruik van de populaire Enzo-basis, namelijk voor de gebruikte MC12 GT-racewagen. De gebruikte Ferrari LaFerrari wordt overigens gezien als directe opvolger. De verkoop van de 400 Ferrari Enzo modellen verliep anders dan je zou verwachten. Kopers hoefden namelijk niet zomaar aan te kloppen om een model te kopen. Er werden namelijk mensen geselecteerd en alleen deze mensen mochten aangeven of zij de auto wel of niet wilden kopen. Dit heeft natuurlijk veel teleurstellingen teweeg gebracht.

De Formule 1 straatauto

Het doel van het ontwerp van de Ferrari Enzo, ontworpen door Ken Okuyama, was om een straatversie te maken van een levensechte wagen uit de Formule 1. Hierbij bestond tevens een heel belangrijke doelstelling, namelijk het terugbrengen van de schakeltijd tot een maximum van 150 milliseconden. De Ferrari Enzo occasions zijn voorzien van een 660 pk 6,0 l V12 motor en tikken de 100 km/u al in 3,2 seconden aan vanuit stilstand. De topsnelheid is bepaald op 350 km/u. Deze Ferrari is als tweedehands sportwagen dus niet alleen heel exclusief, maar ook razendsnel.

Mooi om te weten

Het eerste idee was om 349 modellen te bouwen van de Ferrari Enzo. Wegens succes werd er besloten om er nog eens 50 bij te maken. Toen de auto officieel al niet meer gemaakt werd, in het jaar 2005, werd er bij wijze van uitzondering nog 1 gemaakt voor de paus, Johannes Paulus ll. Dit laatste model werd voor de slachtoffers van de Tsunami, welke plaatsvond in 2004, op de veiling gebracht. Hiermee werd er meer dan een miljoen euro binnengehaald voor de rampslachtoffers.

Populaire zoekopdrachten

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.