Ferrari 360 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
19 resultaten

Tweedehands Ferrari 360

De Ferrari 360 is natuurlijk een op en top sportwagen, zoals eigenlijk alle modellen van Ferrari dat zijn. Dit model werd voor het eerst op de markt gezet in het jaar 1999 en de allerlaatste rolde de fabriek uit in het jaar 2004. Hierna kwam de Ferrari F430 op de markt. De directe voorganger van de Ferrari 360 is overigens de Ferrari F355. Van beide modellen zijn nog genoeg gebruikte auto's van te vinden op de occasionmarkten. In de vijf jaren dat de Ferrari 360 werd gemaakt zijn er ook vijf uitvoeringen van uitgebracht zodat je bij tweedehands modellen goed op de verschillen moet letten. We kennen de Modena, de Spider en de GT, waarvan nog de nodige occasions van te koop staan. Daarnaast zijn er nog twee Challenge modellen uitgebracht, namelijk de reguliere Challenge en de speciale Challenge Stradale uitvoering.

De modellen van de Ferrari 360

Je kan dus meerdere modellen vinden als je op GasPedaal.nl op zoek gaat naar een tweedehands Ferrari 360. De Spider is een sportieve cabriolet en de Modena is een coupémodel (gesloten). De Challenge Stradale is een model dat legaal op de Nederlandse wegen mag rijden. Een tip voor als je een tweedehands Ferrari zoekt: de naam van de Ferrari modellen is afgeleid van de motor. Deze modellen van het Italiaanse automerk zijn namelijk voorzien van een 3,6 l V8 motor, in 90 graden opgesteld. Met deze motor mag je rekenen op een prestatievermogen van 400 pk. Uiteraard geniet je tijdens het rijden van het kenmerkende geluid van een echte Ferrari sportwagen.

De eerste aluminium Ferrari

Een bijzonder feitje is wel dat de tweedehands Ferrari 360 de allereerste Ferrari op de markt was die een carrosserie heeft van 100% aluminium. De sportieve Ferrari 360 werden door Pininfarina ontworpen en kennen een gewichtsverdeling van 57% achter en 43% voor. De modellen zijn voorzien van een bijzonder ruimte tank met een inhoud van 95 liter. Met een inhoud van 3586 cc, een maximum koppen van 372 Nm @ 4.750 tr/min en een vermogen van 8.500 tr/min bemachtig je toch wel een flinke sportauto als je via GasPedaal.nl een Ferrari 360 occasion koopt. Dit zijn dan ook zeer gewilde gebruikte auto's.

Overige prestaties

Natuurlijk mag je ook heel wat verwachten van een Ferrari occasion. Niet voor niets staan de modellen bekend als sportwagens van het hoogste niveau. De Ferrari 360 behaalt een maximum snelheid van 295 km/u. Het gebruikte model heeft slechts 4,3 seconden nodig om vanuit stilstand de mijlpaal van 100 km/u te behalen. Ga je direct voor de 160 km/u op een circuit? Dan heeft de Ferrari 360 hier om precies te zijn 9 seconden voor nodig. Dit is hiermee één van de snelste tweedehands auto's.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.