Tweedehands Ferrari F50

Wie een supersportauto wil van een al wat oudere leeftijd, die kan uitstekend kiezen voor de tweedehands Ferrari F50. Deze supersportauto is de directe opvolger van de populaire Ferrari F40. Na de Ferrari F50 kwam de Ferrari Enzo op de markt, de auto die door een Japanner werd ontworpen en werd vernoemd naar de oprichter van het automerk, Enzo Ferrari. Het is zeker geen gezinsauto, want er kunnen maar twee volwassen personen plaatsnemen in de auto, welke werd gebouwd tussen 1995 en 1997. Er werden er niet erg veel gemaakt in deze twee jaren, namelijk slechts 349 stuks. Als je een F50 occasion zoekt, heb je daardoor waarschijnlijk niet al te veel keus.

De vijftigste verjaardag

Heel officieel werd Ferrari als bedrijf al opgericht in 1929, als professioneel raceteam. Later werd het omgezet naar een bedrijf dat sportauto’s vervaardigde. Dit wordt dan ook meestal gezien als het echte begin van Ferrari, en dit was in 1945. De tweedehands Ferrari F50 was dan ook eigenlijk een verjaardagscadeau om te vieren dat het merk een halve eeuw bestond. De Spider, niet standaard maar wel optioneel leverbaar met een hard-top, werd ontworpen door Pininfarina. Je zou denken dat het logischer was geweest om er 350 te maken, maar juist door er eentje minder te maken onderstreepte Ferrari de exclusiviteit van dit model.

Specificaties

Mensen die kiezen voor een tweedehands Ferrari F50, die kiezen voor een sportwagen met een 4698 cc 65 graden V12 motor, welke een prestatievermogen levert van 520 pk / 383 kW. Deze motor is gebaseerd op de motor die gebruikt werd in de F333 SP racewagen, welke op de markt verscheen aan het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw. De prestaties wijken overigens niet erg veel af van die van de gebruikte Ferrari F40, welke tien jaar eerder verscheen, voor het vieren van de veertigste verjaardag van het merk. Hierdoor is de Ferrari F50 occasion wat minder geliefd dan de tien jaar oudere Ferrari F40. Toch zijn er veel liefhebbers van de F50 te vinden, de sportauto die de 100 km/u al aantikt in 3,7 seconden en een topsnelheid bereikt van iets meer dan 325 km/u.

Drie prototypes

Er werden drie prototypes gemaakt voor de reguliere consument, welke hun basis vonden in de gebruikte Ferrari F50. Deze uitvoering kreeg de motor van de Ferrari F93 A Formule 1-bolide en zou de naam Ferrari F50 GT krijgen. Uiteindelijk werd er afgezien van de verdere productie. De drie prototypes werden uiteindelijk wel verkocht.

Populaire zoekopdrachten

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.