Maserati Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
330 resultaten

Tweedehands Maserati

Sceptici noemen het gros van de hedendaagse auto’s eenheidsworsten. De trend is klein, zuinig, schoon en veilig. Niks mis mee natuurlijk, maar er moet wel voldoende ruimte blijven voor de echte kroonjuwelen die er op het gebied van stijl, klasse en rijprestaties uitspringen. Maserati valt zeker in deze categorie. De zes gebroeders Carlo, Bindo, Alfieri, Mario, Ettore en Ernesto Maserati kozen er midden vorige eeuw voor om vanuit de racerij over te stappen op de productie van straatauto’s. Fijnproevers die tegenwoordig zoeken naar een puntgave occasion Maserati zijn de Italiaanse pioniers nog steeds dankbaar.

Ongekend temperament

Natuurlijk kan het niet anders dan dat de nakomelingen uit de roemruchte autofamilie Maserati hun afkomst niet verloochenen. Her Italiaanse merk introduceerde in 1926 de eerste zelf gebouwde raceauto, de Tipo 26. Met Alifieri Maserati aan het stuur werd furore gemaakt in de internationale autosport. Gaandeweg zag men in dat de fabriek van de racerij niet kon leven. De kennis vanuit de autosport werd benut voor de ontwikkeling van auto’s voor het brede publiek. Na de lancering van de 3500 GT (1957) volgden tal van sierlijke en sportieve bolides met illustere namen, zoals de Mexico, Ghibli, Indy, Bora, Merak, Khamsin, Kyalami en Quattroporte. Stuk voor stuk overgoten met een ongekend temperament. Voor de echte fijnproevers onder de sportieve autoliefhebbers heeft Maserati zelfs iets mythisch. Van de meeste modellen van Maserati zijn er maar een beperkt aantal geproduceerd. In 2015 werden in totaal bijvoorbeeld maar 31.500 auto’s van het exclusieve Italiaanse merk verkocht. Bijna 40% van dat aantal vond aftrek in Amerika en ook China was met 20% een belangrijke afnemer. Het is daarnaast een gegeven dat degene die een nieuwe of tweedehands Maserati koopt niet zomaar afstand doet van zijn auto. Dit soort exclusieve auto’s houden immers hun waarde of worden met het verstrijken der jaren zelfs flink meer waard. Op basis van deze gegevens is het dus niet zo vreemd dat het goed zoeken is naar een occasion Maserati. Het huidige modellengamma van Maserati bestaat uit de Quattroporte, de Ghibli, de GranTurismo, de GranCabrio (een cabriolet op basis van de GranTurismo) en de Levante. Stuk voor stuk auto’s waar een bijzondere geschiedenis achter schuilgaat. Het merk kwam in de jaren 60 in handen van Citroën, later ontfermde Ferrari zich erover en tegenwoordig maakt Maserati deel uit van de Fiat groep.

Maserati

Ga je naar een bepaald model occasion Maserati speuren via Gaspedaal.nl, dan heeft dat iets weg van schatgraven. Of je nou jaagt op de GranTurismo, de Quattroporte of de Ghibli. Wij verklaren hierbij het jachtseizoen voor geopend!

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.