Cadillac Escalade Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
14 resultaten

Tweedehands Cadillac Escalade

De Cadillac Escalade is een 5-zitter die in 1999 voor het eerst op de markt werd gezet als allereerste SUV van het merk. Hiermee werd besloten om mee te gaan met de SUV modellen van GMC en Hummer, die op dat moment al waren geïntroduceerd. Het was dan ook een gok om een eerste SUV te presenteren op het moment dat er al enkele populaire SUV’s op de markt te vinden waren, maar het is gebleken dat het merk de juiste keuze heeft gemaakt met de Cadillac Escalade. De auto werd direct goed ontvangen op de markt. Ook als tweedehands is de Cadillac Escalade zeer geliefd. Natuurlijk kan je deze auto ook gemakkelijk vinden via GasPedaal.nl.

Het concern zorgt voor concurrentie

GM, GMC, Hummer; allemaal modellen die behoren tot hetzelfde concern waar ook Cadillac toe behoort. De concurrentie op de markt is dan ook vooral afkomstig van de eigen modellen van het concern. Veel van de technische componenten die te vinden zijn in de tweedehands Cadillac Escalade zijn afkomstig van de tweedehands GM. De motor is daarentegen weer afkomstig van de gebruikte GMC. Voor de eerste generatie, vanaf 1999, hebben we het dan over een V8 motor met een 5,7 liter cilinderinhoud en een vermogen van 258 pk. Standaard is deze tweedehands Cadillac Escalade voorzien van een automatische 4-versnellingsbak en schakelbare vierwielaandrijving.

De nieuwe generatie in 2002

In 2002 werd de tweede generatie van de Cadillac Escalade gepresenteerd. Deze kwam direct op de markt als pick-up en als 7-zitter. Zes jaar later werd er een nog ruimere versie gepresenteerd, namelijk de 9-zitter. Deze tweedehands Cadillac Escalade is een 5-deurs pick-up. Er kwamen meerdere uitvoeringen uit wanneer we kijken naar de motor. De lichtste versie die je in de tweedehands Cadillac Escalade kan vinden uit de tweede generatie is een 5,3l motor met een vermogen van 290 pk. Vanaf 2004 werd er een andere motor in gebruik genomen, welke een vermogen kon leveren van 299 pk. Vervolgens kwam er een 6,0 liter V8 motor die een vermogen van 349 pk kon leveren.

De derde generatie

In 2007 werd de derde generatie gepresenteerd. Dit is de generatie waar je voor kiest als je voor een nog jonge tweedehands Cadillac Escalade kiest. Deze is voorzien van een 6,2l motor die een vermogen heeft van maar liefst 409 pk. Binnen deze generatie, in 2009, volgde ook de hybride uitvoering met een vermogen van 337 pk.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.