NL aanbod

EU aanbod

Cadillac Eldorado Occasions

17 occasions gevonden

De Eldorado is een luxe personenauto van de Amerikaanse autofabrikant Cadillac. Het is altijd een van de topmodellen in het gamma van het merk geweest. Cadillac heeft de Eldorado lange tijd in productie gehad, over liefst zes decennia. In die tijd zijn er twaalf generaties van deze iconische Amerikaanse oldtimer verschenen. Ontdek op Gaspedaal.nl meer over Cadillac Eldorado occasions.

Lees meer over Cadillac Eldorado onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Geschiedenis Cadillac Eldorado

Chevrolet trekt in 1998 het doek van de Silverado, een nieuwe reeks van pickups. In het bijzonder populaire segment in de Verenigde Staten ontpopt het model zich vrijwCadillac lanceert in 1953 een nieuw vlaggenschip in de vorm van de Eldorado. De tweedeurs cabriolet etaleert de kracht van het merk op het gebied van stijl, design en luxe. Het karakter van de Eldorado komt niet uit de lucht vallen: de auto is vernoemd naar de mythische stad van goud in Colombia, El Dorado. Lange tijd is hij de aanvoerder van het modellengamma van Cadillac: tussen 1953 en 2002 verschijnen er liefst twaalf generaties. Tot 1966 heeft de Eldorado achterwielaandrijving, daarna heeft ?ie standaard voorwielaandrijving. De Cadillac CTS is zijn opvolger.

Op een rij: twaalf generaties Cadillac Eldorado


Er zijn door de jaren twaalf generaties van de Cadillac Eldorado verschenen. Hoewel de meeste generaties in de basis grotendeels overeenkomen, zijn er wat belangrijke verschillen te bekennen. Hieronder vind je de belangrijkste feiten over iedere generatie:

 • Eerste generatie (1953): tweedeurs cabriolet met 5.4 liter V8-motor.

 • Tweede generatie (1954-1956): tweedeurs hardtop en cabriolet met V8-motoren.

 • Derde generatie (1956-1958): hardtop, cabriolet en vierdeurs hardtop met V8-motor.

 • Vierde generatie (1958-1960): hardtop, cabriolet en vierdeurs hardtop met V8-motor.

 • Vijfde generatie (1960-1962): tweedeurs cabriolet met 6.4 liter V8-motor.

 • Zesde generatie (1962-1964): tweedeurs cabriolet met V8-motoren.

 • Zevende generatie (1964-1966): tweedeurs cabriolet met 7.0 liter V8-motor.

 • Achtste generatie (1966-1970): tweedeurs hardtop met V8-motoren.

 • Negende generatie (1970-1978): tweedeurs cabriolet en coupé met V8-motoren.

 • Tiende generatie (1978-1985): tweedeurs cabriolet en coupé met V8-motoren.

 • Elfde generatie (1985-1991): tweedeurs coupé met V8-motoren.

 • Twaalfde generatie (1991-2002): tweedeurs coupé met V8-motoren.


Cadillac Eldorado occasions


Als je op zoek bent naar Cadillac Eldorado occasions heb je een beperkte keuze. De reusachtige, machtige Amerikaanse slee is nauwelijks te vinden in Nederland. Desondanks is er doorgaans een goede verdeling aan bouwjaren, er zijn verschillende generaties van de Eldorado op Gaspedaal.nl te vinden. Ongeveer de helft van de Cadillac Eldorado occasions is een cabriolet, de andere helft is een coupé. De klassieke modellen verkeren in de meeste gevallen in goede staat, maar er zitten ook projectauto?s tussen. Hij heeft vaak een benzinemotor, maar er zijn ook Cadillac Eldorado occasions te vinden met een lpg-installatie.

Alternatieven voor de Cadillac Eldorado


Wanneer de Cadillac Eldorado niet in je straatje past of je geen exemplaar vindt waar je warm van wordt, heeft het automerk uit Detroit een aantal alternatieven dat je kunt overwegen. De Cadillac Series 62 is een vergelijkbaar model dat van 1946 tot en met 1962 is geproduceerd. Oorspronkelijk was het een variant op de Series 62. Ook de Cadillac DeVille begon als een uitvoering van de Series 62, maar ging na 1958 door het leven als eigen model. De DeVille wordt gekenmerkt door zijn uitbundige, bijzondere styling.

Prijs Cadillac Eldorado occasions


Een Cadillac Eldorado occasion mag dan een iconische, klassieke auto zijn, qua prijzen valt het nog mee. In veel gevallen kun je hem krijgen voor een schappelijk bedrag. Onder de 30.000 euro is er al een redelijk aanbod. De zeer exclusieve, speciale modellen in uitmuntende staat kunnen voor meer dan 100.000 euro van de hand gaan. Prijzen van Eldorado occasions zijn vergelijkbaar met andere Cadillacs zoals de DeVille en Series 62, evenals concurrerende modellen als de Buick Roadmaster en de Oldsmobile 98.

el direct tot kaskraker. Tegenwoordig geldt het als een van de belangrijkste modellen in het gamma van Chevrolet. Sinds de lancering is de Silverado onder meer verschenen in normale lengte, als extended cab en vierdeurs crew cab. Er zijn vier generaties geproduceerd: de eerste generatie loopt van 1998-2007, de tweede van 2007-2014, de derde van 2014-2019 en de vierde is er sinds 2019.

Techniek


Een werkpaard als de Chevrolet Silverado heeft motoren nodig om zijn ambities en imago te matchen. In de neus vind je daarom vooral grote, krachtige en robuuste V8-motoren (benzine en diesel) die richting de 450 pk aan vermogen produceren. Het is de trekkracht waar de ware spierkracht schuilgaat. Neem de Duramax V8, een diesel: hiervan bedraagt het koppel liefst 1.234 Nm. Het trekvermogen van ?heavy duty? uitvoeringen kan de 15.000 kg overtreffen. Met een minder extreme Silverado occasion kun je al gauw 2.500 tot 4.500 kg trekken. Hij is verkrijgbaar met een handbak of automaat.

Silverado EV


Chevrolet blijft niet achter op het gebied van elektrificatie, want begin 2022 lanceert het een volledig elektrische versie van de Silverado. In tegenstelling tot bepaalde concurrenten deelt de Silverado EV zijn basis niet met het fossiele model, maar met de volledig elektrische GMC Hummer. De volledig elektrische pickup heeft een aandrijflijn die zo?n 673 pk en 1.057 Nm levert. Het trekvermogen bedraagt ruim 4.500 kg, terwijl het laadvermogen zo?n 590 kg is. Hij is er ook als Work Truck, een meer op bedrijfszaken gerichte uitvoering. Het rijbereik bedraagt 645 kilometer.

Chevrolet Silverado occasions


De Chevrolet Silverado is door de jaren in heel wat smaken op de markt gekomen. Wie op Gaspedaal.nl het occasion aanbod bekijkt, heeft ondanks de kleine hoeveelheid exemplaren veel keuze. Er zijn Chevrolet Silverado occasions van ale vier generaties te vinden, in allerlei carrosserievarianten en met verschillende motoren. Het merendeel van de Chevrolet Silverado occasions is voorzien van een benzinemotor, maar er zijn ook opties met een dieselmotor te vinden. Daarnaast is de lpg-installatie populair vanwege de lagere brandstofkosten. De krachtige motoren die erin te vinden zijn, lusten namelijk wel een slokje.

Prijs Chevrolet Silverado occasions


De Chevrolet Silverado mag in de Verenigde Staten dan als warme broodjes over de toonbank vliegen, in Nederland is dat in mindere mate het geval. Dit is grotendeels ook vanwege de prijs van de pickup. Die is een stuk hoger dan in het land van oorsprong. Desondanks kun je voor een relatief schappelijk bedrag een Chevrolet Silverado occasion kopen. De prijzen zijn vergelijkbaar met andere pickups zoals de Ford F-150 en de Toyota Tundra. Afhankelijk van de staat, de tellerstand en het bouwjaar kan de prijs stijgen. De ruime crew cab-uitvoering is doorgaans het duurst.