NL aanbod

EU aanbod

Cadillac CTS Occasions

25 occasions gevonden

De Cadillac CTS is een middelgrote personenauto met een kenmerkend design van de Amerikaanse autofabrikant. Hij is van 2003 tot en met 2019 over drie generaties gebouwd. In die tijd is de CTS in de eerste plaats verschenen als sedan, later ook als stationwagon en coupé. Ook is er een high-performance variant geproduceerd met de naam CTS-V. Het model zit boordevol karakter en biedt een totaal andere ervaring dan vergelijkbare auto?s uit zijn klasse. Overweeg hem daarom eens als occasion. Ontdek meer over deze spannende Cadillac op Gaspedaal.nl.

Lees meer over Cadillac CTS onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Geschiedenis Cadillac CTS

Cadillac komt in 2003 met een nieuwe, achterwielaangedreven, middelgrote, premium sedan op de proppen. De Cadillac CTS is een natuurlijke rivaal van vergelijkbare Amerikaanse personenauto?s, maar heeft vooral premium automerken uit Duitsland, zoals BMW en Mercedes-Benz, in het vizier. Het is niet lastig de CTS van de concurrentie te onderscheiden. Cadillac geeft hem een kenmerkend design met strakke, gehoekte lijnen. Voor de tweede generatie pakt Cadillac groots uit, van 2008 tot en met 2014 is hij niet alleen verkrijgbaar als sedan, maar ook als stationwagon en tweedeurs coupé. De derde generatie (2014-2019) is er enkel als sedan.

Techniek


Cadillac neemt de taak serieus om van de CTS een uitmuntende auto te maken. Het rijgedrag wordt fijngeslepen om een goede wegligging te garanderen. Hij wordt geleverd met louter benzinemotoren. Bij de eerste generatie betreft het een reeks zescilinders waarbij het vermogen rangeert van 191 tot 257 pk. De tweede generatie zet een tandje bij: hier bestaat het aanbod uit zescilinders met een vermogen van 211 tot 322 pk. De derde generatie is voorzien van een 2.0 liter viercilinder turbomotor die goed is voor een indrukwekkende 276 pk. De CTS is verkrijgbaar met handbak, automaat en optioneel vierwielaandrijving.

CTS-V


In een directe aanval op high-performance personenauto?s uit Duitsland komt Cadillac met een super sportieve uitvoering van de CTS. Dit model, de Cadillac CTS-V, legt de lat hoog. Bij zijn debuut in 2005 is de eerste generatie CTS-V voorzien van 400 pk, waarmee in 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u gereden kan worden. De tweede generatie doet er een schep bovenop met een 6.2 liter V8 die goed is voor 550 pk. Na de facelift wordt dit opgehoogd tot 564 pk. Ook de stationwagon en coupé krijgen deze behandeling. De laatste generatie, die stamt uit 2015, is veruit het meest krankzinnig. De 6.2 liter V8 produceert liefst 649 pk, waarmee een topsnelheid van 320 km/u bereikt kan worden.

Cadillac CTS occasions


Amerikaanse auto?s zijn over het algemeen minder populair in Nederland. Het aanbod aan Cadillac CTS occasions is daarom een stuk kleiner dan van Europese of Aziatische automerken die vergelijkbare modellen aanbieden. Desondanks vind je op Gaspedaal.nl een diverse selectie aan Cadillac CTS occasions met verschillende bouwjaren en motoren. De grote zescilinders vallen in de smaak, zo ook de automatische versnellingsbak. Exemplaren met vierwielaandrijving zijn schaars. Een instapmodel zul je zelden tegenkomen. In de meeste gevallen is een tweedehands CTS voorzien van een luxe uitrustingspakket dat de nodige opties toevoegt.

Prijzen Cadillac CTS occasions


Prijzen van Cadillac CTS occasions zijn grotendeels afhankelijk van het bouwjaar, de tellerstand en de motorisering waar het om gaat. De prijzen van tweedehands modellen kunnen daarom flink variëren. De high-performance CTS-V is mede dankzij de grote, grove V8 met afstand de duurste uitvoering die je kunt kopen. De prijs van een tweedehands Cadillac CTS is over het algemeen iets lager dan van rivaliserende modellen zoals de Audi A6, BMW 5 Serie en Mercedes-Benz E-Klasse.

Uitvoeringen